Gisteren gemist: Oranje door het oog van de naald, België naar EK

Gisteren gemist: Oranje door het oog van de naald, België naar EK

11 oktober 2019 – In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op donderdag 10 oktober.Memphis en stormram De Jong helpen zwak Oranje aan zege
Het EK van 2020 is weer een stukje dichterbij gekomen voor het Nederlands elftal. Het ultra-defensieve Noord-Ierland leek het eerste landenteam sinds Roemenië in 2007 te worden dat punten meenam uit De Kuip. Josh Magennis kopte een kwartier voor tijd de 0-1 binnen, maar het lamlendige Oranje schoot op tijd wakker. Memphis Depay tekende voor de gelijkmaker en in de blessuretijd zorgden invaller Luuk de Jong en wederom Memphis zelfs voor een 3-1 zege. Oranje pakt de koppositie in Groep C en speelt zondag in en tegen Wit-Rusland.

Koeman: "Te gemakkelijk om nu mijn gelijk te halen"
 Ronald Koeman zag zijn plan B met Luuk de Jong perfect uitpakken. De spits van Sevilla werd de redder in nood voor Oranje. Zijn cruciale doelpunt tegen Noord-Ierland was nota bene zijn eerste van dit seizoen. "Ik wil mijzelf niet op de borst slaan, dit is zijn kwaliteit", zegt Koeman.

Van Dijk opgelucht: "Op het einde wel billenknijpen"
Virgil van Dijk realiseert zich dat het Nederlands elftal donderdag door het oog van de naald is gekropen tegen Noord-Ierland. Oranje kwam in De Kuip een kwartier voor tijd op een 0-1 achterstand, maar won uiteindelijk door drie late doelpunten met 3-1. "Of ik heb gewanhoopt? Eerlijk gezegd niet", aldus Van Dijk.

Memphis: "Wij probeerden het, maar het duurde en duurde maar"
Memphis Depay erkent dat hij een matige wedstrijd speelde tegen Noord-Ierland. Ondanks dat was hij met twee doelpunten weer levensbelangrijk voor Oranje. "Ik had geen lekker gevoel, ik kon moeilijk in de wedstrijd komen", aldus Memphis na de 3-1 van donderdagavond.

België grijpt met recordzege eerste EK-ticket
België heeft zich als eerste land weten te plaatsen voor het EK van volgend jaar. De Belgen wonnen donderdagavond met liefst 9-0 van San Marino, een evenaring van de grootste overwinning van de Rode Duivels. Door de monsterzege is België verzekerd van minimaal de tweede plaats in Groep I. Het tweede ticket in de groep lijkt te gaan naar Rusland, dat met 4-0 won van Schotland.

Ihattaren en Gravenberch op lijst toptalenten The Guardian
De Britse krant The Guardian heeft twee Nederlanders opgenomen in de jaarlijkse talentenlijst. Mohamed Ihattaren (PSV) en Ryan Gravenberch (Ajax) behoren volgens het Britse medium tot de zestig grootste talenten die in het jaar 2002 zijn geboren. De bekendste naam op de lijst is die van FC Barcelona-toptalent Ansu Fati.

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 20 oktober 2019

  2. zaterdag 19 oktober 2019