Luuk de Jong goud waard: "Ik geef alles als ik erin kom"

Luuk de Jong goud waard: "Ik geef alles als ik erin kom"

10 oktober 2019 – Luuk de Jong was donderdagavond zijn gewicht in goud waard voor het Nederlands elftal. Als pinchhitter werd de spits vlak na de 0-1 van Noord-Ierland door bondscoach Ronald Koeman binnen de lijnen gebracht. Nadat Memphis Depay de 1-1 maakt, prikte De Jong vlak voor tijd de cruciale 2-1. De aanvaller van Sevilla is blij dat hij in zijn invalbeurt een positieve bijdrage heeft kunnen leveren.Bijna direct na het openingsdoelpunt van Noord-Ierland kwam De Jong binnen de lijnen voor Denzel Dumfries. "Soms zijn het van zulke wedstrijden... Ik moet zeggen: complimenten aan Noord-Ierland. Die houden de pot goed dicht en strijden voor elke meter. Je zag dat ze in de tweede helft wat vermoeid werden, maar toch maakten ze een goal. Dan zit er maar één ding op: keihard strijden om terug te komen. En dat hebben we toch leuk gedaan", aldus De Jong tegenover de NOS.

Uit het niets kwam Noord-Ierland een kwartier voor tijd op 0-1. "Het was een klutsbal, het eerste echte moment dat ze voor de goal kwamen en dan sta je 1-0 achter. Ik weet dat ik er dan in moet komen", gaat hij verder. "Natuurlijk weet ik wat mijn rol is. Ik geef alles voor het team als ik erin kom, elke keer weer. Nu ook. Dan wordt het 1-1 en denk je: druk blijven zetten en hopen op die ene kans die misschien komt."

Die ene kans kwam er voor De Jong. "De bal werd voor gegeven en ik zag dat die bij de eerste paal kwam. Ik dacht: misschien schiet die door naar de tweede paal. Dus ik liep alvast door en via Donyell en een verdediger van de tegenstander vliegt 'ie naar de tweede paal. Ik dacht dat ik er niet meer bij kon, maar het lukte me nog net om 'm aan te tikken. Op dat moment dacht ik: de bal valt over de goal heen. Toen zag ik dat de bal net voor de lat langs viel en kon ik 'm binnen tikken. Dat was wel lekker."

De belangrijke 2-1 was het eerste doelpunt van De Jong dit seizoen. De spits scoorde nog niet voor zijn nieuwe club Sevilla. "Natuurlijk baal ik er verschrikkelijk van als het een tijdje niet lukt. Dan is het heerlijk als ik het op zo'n manier kan doen, maar het liefst maak ik ze ook elke week bij mijn club", besluit hij.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 20 oktober 2019

  2. zaterdag 19 oktober 2019