Koeman: "Te gemakkelijk om nu mijn gelijk te halen"

Koeman: "Te gemakkelijk om nu mijn gelijk te halen"

10 oktober 2019 – Ronald Koeman zag zijn plan B met Luuk de Jong perfect uitpakken. De spits van Sevilla werd de redder in nood voor Oranje. Zijn cruciale doelpunt tegen Noord-Ierland was nota bene zijn eerste van dit seizoen. "Ik wil mijzelf niet op de borst slaan, dit is zijn kwaliteit", zegt Koeman."Het is te gemakkelijk om nu mijn gelijk te halen op mensen die wat roepen. Ik heb vertrouwen in Luuk, hij bewijst het", aldus Koeman tegen de NOS. De bondscoach bracht De Jong, omdat Nederland diep in de tweede helft plotseling op achterstand kwam tegen Noord-Ierland, die de bus parkeerden. "Ik vond dat zij het binnen hun mogelijkheden perfect deden. Ze wilden niet voetballen. Ik vond wel dat de scheidsrechter te laat optrad."

Lees ook: Van Dijk opgelucht: "Op het einde wel billenknijpen"

Nederland kwam op achterstand door flaters achterin. "Matthijs de Ligt werkte in eerste instantie slecht weg, daarna Daley Blind. Die voorzet mocht er never nooit komen. Als die bal dan voorkomt, is de aanvaller in het voordeel. Zo'n situatie kan een keer gebeuren. Twee keer misschien niet."

Memphis
Koeman had nog speciaal complimenten voor Memphis Depay. Ondanks een zeer moeizame wedstrijd van hem, maakte hij toch twee doelpunten. "Memphis had het centraal moeilijk. Met de wissels ging hij naar links en kon hij wat meer ruimtes vinden. Ik vind het geweldig van Memphis. Hij speelde niet gelukkig, maar kan toch zo zijn stempel drukken. Dat is grote klasse."

Aan het einde van zijn analyse deelde Koeman toch nog een sneertje uit naar de Noord-Ieren. "Zij haalden het maximale uit hun kwaliteiten. Ik heb er respect voor, maar het was verschrikkelijk om naar te kijken."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 20 oktober 2019

  2. zaterdag 19 oktober 2019