PEC Zwolle
0 – 0
ADO Den Haag

Van Dijk opgelucht: "Op het einde wel billenknijpen"

Van Dijk opgelucht: "Op het einde wel billenknijpen"

10 oktober 2019 – Virgil van Dijk realiseert zich dat het Nederlands elftal donderdag door het oog van de naald is gekropen tegen Noord-Ierland. Oranje kwam in De Kuip een kwartier voor tijd op een 0-1 achterstand, maar won uiteindelijk door drie late doelpunten met 3-1. "Of ik heb gewanhoopt? Eerlijk gezegd niet", aldus Van Dijk.Josh Magennis kopte Noord-Ierland in minuut 75 onverwacht op 0-1. "Het is jammer dat we een tegendoelpunt om de oren krijgen, maar hoe we reageren is fantastisch. We blijven geduldig zoeken. Natuurlijk ging niet altijd alles even goed, maar we belonen ons voor een tweede helft waarin we goed druk zetten en veel de bal hebben."

Lees ook: Koeman: "Te gemakkelijk om nu mijn gelijk te halen"

Oranje liet zich niet van de wijs brengen door de tegengoal, stelt Van Dijk. "Je probeert rustig te blijven en iedereen op te jutten om door te blijven gaan. De kansen zullen komen en je ziet dat het ook gebeurt. Uiteindelijk hebben we verdiend gewonnen, maar het was op het eind wel billenknijpen", gaat de captain verder.

Noord-Ierland liet zoals verwacht Oranje het spel maken en kwam er zelden uit. "We hadden hun wedstrijd tegen Duitsland geanalyseerd. Ze geven nooit op en zetten veel druk. Daar moet je doorheen durven spelen. De eerste helft ging dat te traag, de tweede helft beter. Als je dan 1-0 achterkomt kunnen de zenuwen er in kruipen, maar we hebben uitstekend gereageerd."

Oranje toonde zich in het laatste kwartier zoals zo vaak onder bondscoach Ronald Koeman een ware vechtmachine. "Ik denk dat we nooit opgeven. Met de kwaliteiten en snelheid voorop, kunnen teams het niet altijd belopen. Ik denk dat we vandaag ook mogelijkheden hebben gehad. We hebben niet onze beste wedstrijd gespeeld in deze cyclus, maar het gaat het om drie punten. En die hebben vandaag binnengeharkt. Geen geluk, wel verdiend."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 20 oktober 2019

  2. zaterdag 19 oktober 2019