Polen heeft EK bijna binnen, Oostenrijk grijpt tweede plek

Polen heeft EK bijna binnen, Oostenrijk grijpt tweede plek

10 oktober 2019 – Polen ruikt het Europees kampioenschap. De ploeg van bondscoach van Jerzy Brzeczcek deed wat het moest doen tegen Letland (0-3). In groep G nam Oostenrijk de tweede plaats over van Slovenië, dat onderuit ging in Macedonië (2-1).Letland - Polen 1-3
Polen maakte geen fout op bezoek bij het puntloze Letland. Door een dubbelklapper van Robert Lewandowski in de beginfase ging Polen een eenvoudige avond tegemoet. De spits maakte in de slotfase zijn hattrick compleet, waarmee hij zijn indrukwekkende doelpuntentotaal ook nog eens op achttien uit veertien wedstrijden voor club en land zette. De overwinning brengt Polen na zeven duels op zestien punten, vijf meer dan nummer drie Macedonië.

Macedonië - Slovenië 2-1
Slovenië bezette voor vandaag de tweede plaats, maar die werd verspeeld op bezoek bij Macedonië. Eljif Elmas drukte de Slovenen met twee doelpunten in de tweede helft in de penarie. De middenvelder van Napoli was eerst het eindstation van een goede Macedonische combinatie, zijn tweede maakte Elmas uit een counter. De rake penalty van Josip Ilicic kwam te laat. Door de nederlaag zakt Slovenië naar de vierde plaats, Macedonië stijgt naar de derde plaats.

Oostenrijk - Israël 3-1
Oostenrijk wist optimaal te profiteren van de nederlaag van Slovenië. Daarvoor moest het tegen Israël wel alle zeilen bijzetten. De Israëliërs kwamen na een dik half uur op voorsprong via Eran Zahavi. Vlak voor de rust bracht Valentino Lazaro beide ploegen weer in evenwicht. Martin Hinteregger hielp Oostenrijk in de tweede helft aan de 2-1, Marcel Sabitzer maakte in de slotfase aan alle onzekerheid een einde: 3-1.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 20 oktober 2019

  2. zaterdag 19 oktober 2019