Kroatië zet grote stap richting EK, Slowakije en Wales gelijk

Kroatië zet grote stap richting EK, Slowakije en Wales gelijk

10 oktober 2019 – Kroatië heeft donderdagavond uitstekende zaken gedaan in de EK-kwalificatie. Voor eigen publiek wonnen de Kroaten met 3-0 van Hongarije, terwijl concurrenten Slowakije en Wales tegen elkaar gelijkspeelden (1-1).Kroatië - Hongarije 3-0
Verliezend WK-finalist Kroatië had slechts een helft nodig om Hongarije van zich af te schudden. Luka Modric opende na vijf minuten de score, waarna Bruno Petkovic met een hakbal de score verdubbelde. De aanvaller van Dinamo Zagreb scoorde voor rust zijn tweede van de avond en daarmee de 3-0.

Na rust werd er in niet meer gescoord in Split, ondanks dat Kroatië een penalty kreeg en de Hongaar Laszlo Kleinheisler na 55 minuten zijn tweede gele kaart van de wedstrijd ontving. Door de overwinning staat Kroatië met nog twee wedstrijden te spelen drie punten los van nummer twee Slowakije. Hongarije heeft vier punten minder, Wales - dat een wedstrijd minder heeft gespeeld - ligt zes punten achter.

Slowakije - Wales 1-1
Kroatië lijkt er met het eerste EK-ticket vandoor te gaan, maar de strijd om de tweede plaats ligt nog helemaal open. Slowakije en Wales speelden donderdag in Trnava met 1-1 gelijk. Kieffer Moore zette de Welshmen halverwege de eerste helft op voorsprong, maar via Juraj Kucka kwamen de Slowaken na rust op gelijke hoogte. Door een rode kaart van Norbert Gyomber kwam het thuisland in de slotfase met tien man te staan, maar Wales slaagde er niet in om daar van te profiteren.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 8 juli 2020

  2. dinsdag 7 juli 2020