Koeman legt uit waarom hij voor Marten de Roon kiest

10 oktober 2019, 20:29

Niet Donny van de Beek, maar Marten de Roon is donderdagavond de vervanger van Davy Pröpper bij het Nederlands elftal tegen Noord-Ierland. Bondscoach Ronald Koeman heeft vlak voor de aftrap uitgelegd waarom hij ervoor heeft gekozen om de middenvelder van Atalanta op te stellen.

In aanloop naar de wedstrijd in De Kuip ging het veel over de vrijgekomen positie op het middenveld, waar zowel Van de Beek als De Roon voor in aanmerking kwam. "Blijkbaar is het een heel hot item voor jullie. Iedereen heeft zijn mening, maar uiteindelijk telt die van mij", begint Koeman in gesprek met de NOS.

"Ik kijk naar koppeltjes. Wijnaldum en Memphis wil ik niet uit elkaar halen, net als dat ik kies voor Dumfries en Bergwijn aan de rechterkant. En waarom functioneert Frenkie de Jong heel erg goed? Omdat daar vele malen een jongen heeft gestaan, Marten de Roon, die tactisch is, positie kiest en positie houdt. Donny, met alle respect, is meer iemand die weggaat. Dat moeten we niet hebben", gaat de bondscoach verder.

Koeman heeft in aanloop naar de wedstrijd tegen Noord-Ierland wel getwijfeld over de invulling op het middenveld. "De keuze voor De Roon was geen gemakkelijke. Aan de andere kant: we hebben geen tijd om maar dingen te proberen. We spelen om kwalificatie. Dan ben ik iemand die kiest voor zekerheid en vastigheid", vervolgt de oefenmeester. "Met Donny heb ik iemand vanaf de bank die in positieve zin aanvallend iets kan veranderen. Ik bouw mijn wedstrijden liever op dan dat ik andersom moet denken."

Scherpte

Koeman vond deze week dat zijn spelers niet scherp op de training waren, maar maakt zich nu geen zorgen. "Ik vertrouw op de spelers, geloof in ze en hun kwaliteiten. Het belang hoeven we niet te onderschrijven. Wat dat betreft ben ik vrij relaxed", aldus de bondscoach. "Ik verwacht dat Noord-Ierland ver terugzakt. Je ziet dat ook in de opstelling: veel lange mensen omdat ze, denk ik, gokken op de lange ingooi en standaardsituaties. Bij momenten zullen ze willen komen, maar ik geloof niet dat ze zo gaan spelen als tegen Duitsland hebben gedaan."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen