Oranje met Dumfries, De Roon en Bergwijn tegen Noord-Ierland

10 oktober 2019, 19:23

Bondscoach Ronald Koeman heeft de opstelling van het Nederlands elftal voor het EK-kwalificatieduel met Noord-Ierland bekendgemaakt. De oefenmeester heeft ten opzichte van de gewonnen wedstrijd tegen Estland (0-4) drie wijzigingen doorgevoerd. Denzel Dumfries, Marten de Roon en Steven Bergwijn zijn de nieuwe namen.

Koeman koos er tegen Estland voor om met Joël Veltman als rechtsback te starten, maar tegen Noord-Ierland keert Dumfries terug in de basis. Op het middenveld is De Roon de vervanger van de geblesseerde Davy Pröpper. De bondscoach had er ook voor kunnen kiezen om Donny van de Beek op die positie neer te zetten, maar de Ajacied moet genoegen nemen met een plek op de bank.

Bergwijn vormt samen met Memphis Depay en Ryan Babel de aanval. De in topvorm verkerende Donyell Malen zit daardoor op de bank, evenals Quincy Promes, die ook in goeden doen is. Koeman kiest verder voor de bekende namen: Jasper Cillessen staat op doel, Matthijs de Ligt, Virgil van Dijk en Daley Blind completeren de verdediging en op het middenveld nemen Georginio Wijnaldum en Frenkie de Jong plaats naast De Roon.

Het Nederlands elftal kan donderdag in De Kuip een enorme stap richting EK-kwalificatie zetten door te winnen van Noord-Ierland. Met een achterstand van drie punten op Duitsland en de Noord-Ieren staat Oranje derde in de kwalificatiegroep. De manschappen van Koeman hebben echter wel een wedstrijd minder gespeeld.

Opstelling Oranje: Cillessen; Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Blind; De Roon, Wijnaldum, F. De Jong; Bergwijn, Memphis, Babel

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen