Sparta komt hattrick Necid te boven, nederlaag Vitesse

Sparta komt hattrick Necid te boven, nederlaag Vitesse

10 oktober 2019 – Sparta heeft een doelpuntrijk oefenduel gewonnen van ADO Den Haag (3-4). De Rotterdammers kwamen een hattrick van Tomas Necid (op archiefbeeld) te boven. Vitesse speelde donderdagmiddag ook een besloten oefenduel. De Arnhemmers verloren op bezoek bij Antwerp FC (2-1).ADO Den Haag - Sparta 3-4
Necid had het op zijn heupen bij ADO Den Haag. De Tsjech leek met drie doelpunten de Residentieclub aan een oefenzege te helpen. Niets was minder waar. Een 3-1 achterstand boog Sparta om naar Rotterdams voordeel. PSV-talent Joël Piroe maakte twee goals voor de ploeg van Henk Fraser. Door een eigen doelpunt van ADO-doelman Mike Havekotte kwam Sparta op gelijke hoogte. Havekotte bokste een voorzet van Khalid Karami in zijn eigen doel. Lars Veldwijk nam het winnende doelpunt voor zijn rekening.

Antwerp FC - Vitesse 2-1
Vitesse kwam in het Bosuilstadion van Antwerp nog wel op voorsprong. Max Clark volleerde een hoekschop van Navarone Foor tegen de touwen. Na goede mogelijkheden voor Vitesse om de voorsprong te verdubbelen, kwam Antwerp ook beter aan voetballen doe. De Belgen zetten de ploeg van Leonid Slutsky onder druk en dat resulteerde in de gelijkmaker. Didier Zé Lamkel zorgde met een hard schot voor de 1-1. In de tweede helft trok Antwerp, waar Wesley Hoedt inviel, de wedstrijd tegen de verhouding in naar zich toe. In rebound tekende Amara Baby voor de winnende treffer. Vitesse-jeugdspeler Nikolas Agrafiotis maakte in de slotfase nog zijn officieuze debuut.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 28 februari 2020

  2. donderdag 27 februari 2020