Frenkie de Jong: "Ik kan nog wel de stad in, doe ik een petje op"

10 oktober 2019, 07:59

De taal vindt Frenkie de Jong nog de grootste aanpassing bij FC Barcelona. Het typeert de middenvelder, die ook bij een van de grootste clubs ter wereld zichzelf blijft. "Ik kan nog wel gewoon de stad in, hoor. Doe ik een petje op", zegt De Jong.

"Nog steeds moet ik dan af en toe op de foto, maar ach, dat hoort erbij. Het is niet zo dat ik geen leven meer heb", vertelt hij in het Algemeen Dagblad. "Ik begrijp het Spaans redelijk goed, maar hier bij het Nederlands elftal kun je weer echt over alles meepraten. Verder zijn het kleine dingen, vind ik. Dat je wat later eet... Bij Barcelona is alles groter, dat klopt, er is vanuit de hele wereld aandacht. Dat merk je wel als je ergens aankomt op het vliegveld. Staan er meteen duizenden mensen te wachten."

Over zijn beginperiode bij Barça is De Jong gematigd positief. "Het gaat wel aardig, nog niet top, wel steeds beter. We zijn nog niet op het niveau waar we moeten zijn bij Barcelona. Voor mij persoonlijk was het wel lekker dat ik al vroeg wist dat ik naar Barcelona zou gaan. Veel dingen waren al geregeld toen ik begon, ik had al een beetje de taal geleerd, heb een rustige vakantie gehad. Maar natuurlijk is er ook veel nieuw als je zo'n transfer maakt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen