Noord-Ier McNair hoopt op onderschatting bij Oranje

Noord-Ier McNair hoopt op onderschatting bij Oranje

9 oktober 2019 – Het vertrouwen is groot bij het Nederlands elftal na de overwinningen tegen Duitsland (2-4) en Estland (0-4). Oranje kan donderdag een enorme stap richting EK-kwalificatie zetten door ook Noord-Ierland te verslaan. De Noord-Ieren zijn echter ook nog in de race voor een EK-ticket en willen vanuit de underdogpositie toeslaan. Paddy McNair hoopt dat het Nederlands vertrouwen in De Kuip doorslaat naar onderschatting.Ondanks de 0-2 nederlaag hebben de Noord-Ieren vertrouwen geput uit de laatste kwalificatiewedstrijd tegen Duitsland. "De Duitsers wisten de eerste 25 minuten niet wat ze overkwamen. Het scoreverloop doet lijken alsof ze het makkelijker hadden dan ze in werkelijkheid hadden, maar het is misschien goed als de Nederlanders denken dat zij het zo makkelijk hadden", aldus McNair geciteerd door Daily Mail.

McNair verwacht dat Noord-Ierland veel zal moeten inzakken in Rotterdam. "Maar we zullen niet de hele tijd achterover leunen, want we willen de wedstrijd ook winnen. Nederlands is een befaamd voetballand met spelers van wereldklasse, dus het is een goede test om erachter te komen waar je als speler en als team staat."

De 24-jarige verdediger speelde in het verleden bij Manchester United samen met Memphis Depay. "Toen hij zestien of zeventien jaar was, viel zijn naam al. Hij was op jonge leeftijd een superster en het was geen grote verrassing toen hij naar Manchester United kwam. Een aantal spelers kende hem van PSV en vertelde hoe getalenteerd hij was. Hij startte heel goed, maar had het daarna lastig. Toen ik vertrok, twijfelde ik er niet aan dat hij het heel goed zou doen. Hopelijk laat hij zijn kwaliteiten morgen niet te veel zien."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 25 september 2020

  2. donderdag 24 september 2020