Duitsland ondanks recordtreffer Gnabry niet langs Argentinië

9 oktober 2019, 22:48

De vriendschappelijke interland tussen Duitsland en Argentinië heeft woensdagavond geen winnaar opgeleverd. De Duitsers leidden in Dortmund tot halverwege de tweede helft met 2-0, maar door doelpunten van Lucas Alario en Lucas Ocampos eindigde de oefenwedstrijd in 2-2. Serge Gnabry en Kai Havertz waren voor rust trefzeker voor Die Mannschaft.

Gnabry, die onlangs in de Champions League vier goals maakte namens Bayern München tegen Tottenham Hotspur, had een kwartier nodig om tot scoren te komen. De vleugelaanvaller werd in het strafschopgebied aangespeeld door Lukas Klostermann, kreeg met enig geluk de bal voor zijn voeten en verschalkte vervolgens de Argentijnse doelman Agustín Marchesín. Het was voor Gnabry zijn tiende doelpunt in elf interlands. Daarmee verbrak hij het record van Miroslav Klose, die er dertien wedstrijden over deed om tien keer te scoren.

Kort na het openingsdoelpunt van Gnabry sloeg het team van bondscoach Joachim Löw weer toe tegen Argentinië, dat aantrad zonder de geschorste Lionel Messi, maar mét Ajacied Nicolás Tagliafico. Op aangeven van Gnabry maakte toptalent Kai Havertz zijn eerste interlanddoelpunt en tevens de 2-0. De score bleef lang onveranderd, tot Argentinië door een rake kopbal van Alario halverwege de tweede helft de aansluitingstreffer maakte. Duitsland kreeg vervolgens het deksel op de neus: vijf minuten voor tijd maakte Ocampos met een van richting veranderd schot de 2-2.

Duitsland, één van Oranje's tegenstanders in de EK-kwalificatie, vervolgt de interlandperiode met een kwalificatiewedstrijd tegen Estland. Zondag spelen de Duitsers de uitwedstrijd in Tallinn, waar het Nederlands elftal onlangs met 0-4 won.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen