Ruiter: "Overlijden vader Ihattaren heeft grote impact op het team"

9 oktober 2019, 21:19   Bijgewerkt: 9 oktober 2019, 21:25

Het was een week van uitersten voor Robbin Ruiter, die in de Europa League-wedstrijd tegen Rosenborg BK zijn officiële PSV-debuut maakte en ook onder de lat stond tegen VVV-Venlo. Het persoonlijke succes van de 32-jarige doelman werd echter overschaduwd door het overlijden van de vader van teamgenoot Mohamed Ihattaren.

Door een blessure van Jeroen Zoet keepte Ruiter de laatste twee wedstrijden van PSV. "Voor mij persoonlijk was het een fantastisch mooie week. Ik heb mijn debuut mogen maken voor PSV en daarna ook gelijk in de competitie mogen spelen. Maar toch overheerst het overlijden van de vader van Mohamed Ihattaren. Dat heeft een grote impact op het team. Mo ligt ontzettend goed in de groep en hij is nog zo jong. Als je dan je vader verliest, dat komt ontzettend hard aan", aldus de doelman via PSV.nl.

Na de wedstrijd tegen VVV hadden de spelers van PSV een spandoek met 'Mo stay strong' voor Ihattaren klaarstaan. "Dat was wel een kippenvelmomentje. We hoorden het nieuws zondagochtend en dat was wel een shock voor iedereen", zegt de keeper.

Het is nog onduidelijk of Zoet na de interlandperiode weer inzetbaar is. "Alle wedstrijden die ik kan spelen zijn meer dan welkom, dit zijn de momenten waar je het voor doet als keeper", vervolgt Ruiter. "Als Jeroen Zoet fit is tegen FC Utrecht zal hij gewoon starten. Zo niet zou het voor mij natuurlijk een fantastisch affiche zijn om te spelen tegen mijn oude club." 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen