Heracles en Twente geven uitleg over intensievere samenwerking

Heracles en Twente geven uitleg over intensievere samenwerking

9 oktober 2019 – FC Twente en Heracles Almelo willen met ingang van komend seizoen de gezamenlijke jeugdopleiding intensiveren. De clubs hebben een intentieovereenkomst getekend om op gelijkwaardige basis invulling te geven aan de jeugdacademie. Ted van Leeuwen (FC Twente) en Tim Gilissen (Heracles Almelo) leggen in gesprek met Tubantia uit waarom.De gezamenlijke jeugdopleiding bestaat sinds 2003. De voorbije jaren maakte echter alleen Twente nog de dienst uit. Volgens Van Leeuwen nam Twente in de Joop Munsterman-periode steeds meer de leiding over. "En Heracles vond het ergens wel prima in de fase waarin de club toen zat", aldus Gilissen, technisch manager van de Heraclieden.

Twente en Heracles hebben vaker geprobeerd nader tot elkaar te komen, maar dat lukte niet. Van Leeuwen verwacht dat daar verandering in komt. "Het voetballandschap verandert, de concurrentie uit de rest van het land wordt groter. Dan kun je het beter samen aanpakken en bouwen aan een goede jeugdopleiding, dan elkaar de tent uit vechten. We hebben met een hoop concurrentie te maken, clubs die hebben afgesproken geen spelers bij elkaar weg te halen en dan bij ons uitkomen. We moeten onze academie zo aantrekkelijk maken, dat jeugdspelers niet weg willen gaan", legt de technisch directeur van Twente uit.

Gilissen verwacht dat de nieuwe invulling ten goede komt aan de regionale talenten. "We gaan niet voorbij aan het sentiment, maar dit gaat daar niet om. Dit gaat over de nieuwe Wout Brama en Thomas Bruns, over jonge spelers uit de regio die profvoetballer kunnen worden. Dan kun je twee aparte opleidingen hebben en vechten om zo'n speler of je doet het samen", aldus Gilissen. "Samen kunnen we talenten meer bieden. We hadden op dit moment het gevoel: laten we samen optrekken, het sentiment overstijgen en elkaar helpen groter te worden."

De jeugdspelers van Twente/Heracles gaan in nieuwe shirts spelen. Qua accommodatie verandert er niets. "We starten met de opleiding van FC Twente zoals die nu al bestaat, op de accommodaties die nu al gebruikt worden. We respecteren de bestaande contracten met de gemeente Enschede en Hengelo", zegt Van Leeuwen.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 11 augustus 2020

  2. maandag 10 augustus 2020