Mertens wil niet weg bij Napoli en past voor lucratief avontuur

Mertens wil niet weg bij Napoli en past voor lucratief avontuur

9 oktober 2019 – Dries Mertens hoopt langer bij Napoli te blijven. De 32-jarige aanvaller is bezig aan zijn zevende seizoen in Napels en beschikt over een aflopend contract. Naar een andere Italiaanse club overstappen, een lucratief avontuur aangaan of terugkeren naar België ziet Mertens niet zitten.Mertens stapte in de zomer van 2013 over van PSV naar Napoli. Nog altijd heeft de Belg het goed naar zijn zin in Zuid-Italië. "Ik wil alleen in Napels blijven, meer valt er nu niet te zeggen. Ik ben Belg, maar voel me bijna een Italiaan. Ik ben gewend aan het Italiaanse leven: altijd buiten zijn, de zon, kleine koffietjes en pasta's", zegt de aanvaller tegenover RBTF.

Een avontuur in China of Qatar ziet Mertens niet zitten. "Ik hoop zo lang mogelijk op topniveau te spelen. Een terugkeer naar België aan het einde van mijn loopbaan zit niet in mijn hoofd", aldus de oud-speler van AGOVV, FC Utrecht en PSV.

Mertens maakte in dienst van Napoli al 114 doelpunten. Scoort hij nog één doelpunt, dan staat hij op gelijke hoogte met Diego Maradona, die 115 goals voor de club uit Napels maakte.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 8 augustus 2020

  2. vrijdag 7 augustus 2020