Reserves en talenten Ajax onderuit tegen sc Heerenveen

Reserves en talenten Ajax onderuit tegen sc Heerenveen

9 oktober 2019 – Ajax is woensdagmiddag in een oefenwedstrijd onderuit gegaan tegen sc Heerenveen. Het vriendschappelijke duel in het Abe Lenstra Stadion eindigde in een 1-0 overwinning voor de Friese formatie. Jordy Bruijn maakte na een kwartier het enige doelpunt van de wedstrijd.Beide teams traden niet aan op oorlogssterkte aan. Met name bij Ajax ontbraken veel spelers vanwege interlandverplichtingen. Edson Álvarez, die als centrale verdediger opereerde, en Klaas-Jan Huntelaar waren de enige startende Ajacieden die dit seizoen regelmatig aan de bak komen in het eerste elftal.

Naast Huntelaar en Álvarez stonden ook onder meer Bruno Varela, Siem de Jong, Carel Eiting, Zakaria Labyad en Hassane Bandé in de basis bij Ajax. Zij konden niet voorkomen dat Bruijn na een kwartier de score openen. Via Huntelaar dachten de Amsterdammers even later langszij te komen, maar zijn goal werd afgekeurd vanwege buitenspel. In het vervolg van de wedstrijd kreeg Ajax meerdere kansen om op gelijke hoogte te komen, maar de 1-1 viel niet.

Opstelling sc Heerenveen: Bednarek; Van Rhijn, Høegh, Skovgaard, Woudenberg; Kongolo, Halilovic, Akujobi; Frederiksen, Ejuke, Bruijn

Opstelling Ajax: Varela; Ter Heide, Álvarez, Kemper, Musamapa; Timber, De Jong, Eiting; Bandé, Huntelaar, Labyad

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 5 augustus 2020

  2. dinsdag 4 augustus 2020

  3. maandag 3 augustus 2020