Fati niet in definitieve WK-selectie van Spanje onder 17

Fati niet in definitieve WK-selectie van Spanje onder 17

9 oktober 2019 – Ansu Fati maakt geen deel uit van de WK-selectie van Spanje onder 17, zo maakt de Spaanse voetbalbond via de officiële kanalen bekend. Fati zat wel in de voorselectie, maar Barcelona wilde het jonge talent liever niet afstaan vanwege het drukke programma. Fati werd geboren in Guinee-Bissau, maar beschikt inmiddels over een Spaans paspoort.  De verwachting was dat hij zijn debuut zou gaan maken voor de Onder 17-ploeg van Spanje, maar dat gaat dus niet door. Barcelona was niet blij met de uitverkiezing van Fati in het Spaanse jeugdteam, omdat hij dan een te lange periode niet inzetbaar zou zijn voor de Catalanen. 

Lees ook: Ajax onder 19 mist straks minimaal negen (!) spelers

Het wereldkampioenschap wordt tussen 26 oktober en 17 november in Brazilië afgewerkt. Dat had betekend dat Fati in ieder geval vijf duels van Barça moest missen. David Gordo, bondscoach van de Onder 17-ploeg, denkt dat de jonge vleugelaanvaller beter mee kan doen bij een hogere leeftijdsgroep. 

Het zestienjarige talent zelf gaf eerder al aan graag te willen spelen voor La Roja, maar hij zal nog even moeten wachten op zijn officiële debuut voor Spanje. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 10 augustus 2020

  2. zondag 9 augustus 2020