Blind: "We zullen ons moeten voorbereiden alsof het een finale is"

Blind: "We zullen ons moeten voorbereiden alsof het een finale is"

9 oktober 2019 – Daley Blind denkt dat het Nederlands elftal de wedstrijd tegen Noord-Ierland als een finale moet zien en verder niet teveel vooruit moet kijken. De verdediger van Ajax verwacht een scherp Noord-Ierland, die er vol op zal klappen. Noord-Ierland heeft drie punten meer dan Oranje, maar speelde ook een wedstrijd meer. "Wij zullen op ons best moeten zijn, de stand spreekt voor zich", zei Blind op de persconferentie van Oranje. Oranje staat drie punten achter op de Noord-Ieren, maar die speelden wel een wedstrijd meer. "We zullen geduldig moeten zijn, maar ook een hoog tempo hanteren. Het zal een wedstrijd worden waar je weinig tijd hebt, want ik denk dat zij er net als tegen Duitsland vol op zullen klappen."

Noord-Ierland begon de EK-kwalificatie geweldig en won de eerste vier wedstrijden en was de koploper voordat het van Duitsland verloor. "Wij zullen ons moeten voorbereiden alsof de wedstrijd een finale is. Ik kijk van wedstrijd tot wedstrijd en door onze positie kunnen we niet teveel vooruit kijken."

Lees ook: Koeman uit onvrede over trainingen Oranje richting Noord-Ierland

Blind zelf maakt een goede periode door bij Ajax en zit ook bij het Nederlands elftal lekker in zijn vel. "Ik voel me goed en vind het altijd prettig om me hier te melden. Ik krijg veel vertrouwen, zowel bij Ajax als bij het Nederlands elftal." De 29-jarige mandekker werd onlangs vader van een zoon. "Ik ben veel weggeweest en kijk er naar uit om straks een langere periode thuis te zijn. Gelukkig is er Facetime en social media, waardoor ik alsnog veel meekrijg van thuis."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 8 augustus 2020

  2. vrijdag 7 augustus 2020