Koeman uit onvrede over trainingen richting Noord-Ierland

Koeman uit onvrede over trainingen richting Noord-Ierland

9 oktober 2019 – Ronald Koeman is niet helemaal tevreden over de voorbereiding van het Nederlands elftal op het aankomende kwalificatieduel met Noord-Ierland. Op momenten tijdens de training scoorde zijn selectie een onvoldoende. "Waar het aan ligt? Korte voorbereiding, vermoeidheid en soms ook gemakzucht? Maar daar is geen enkele reden voor", sprak Koeman op de persconferentie."We moeten ons nog plaatsen voor het EK. De duels met Noord-Ierland zijn om een ticket", aldus de bondscoach, die wel vindt dat Oranje beter is dan de opponent van morgen (donderdag). "Maar dat wil niet zeggen dat het een gemakkelijke wedstrijd wordt. Bewonderenswaardig is hun strijd en agressiviteit. Onze spelers hebben we daarop voorbereid. We moeten zelf goed zijn."

Lees ook: O'Neill wil profiteren van 'zware last op schouders' van Oranje

Koeman is dan ook op zijn hoede voor de Noord-Ieren. "Tegen Duitsland hadden ze misschien het idee dat ze het laatste tikje konden geven. Het eerste uur was dat ook te zien. Noord-Ierland had de betere kansen. Na de 0-1 werden de ruimtes groter en voetbalde Duitsland daar bij momenten goed doorheen."

De bondscoach is benieuwd hoe Noord-Ierland in De Kuip voor de dag komt. "Hoe benaderen ze de wedstrijd? Wat durven ze? Het zijn wel vechtmachines. Het ligt er ook vooral aan hoe sterk wij spelen. Als Noord-Ierland je kan pakken, grijpen ze je bij de strot."

Noord-Ierland: de teamspirit van succescoach Michael O'Neill

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 14 oktober 2019

  2. zondag 13 oktober 2019