Engelse ploeg stapt bij racisme met z'n allen van het veld

Engelse ploeg stapt bij racisme met z'n allen van het veld

9 oktober 2019 – De Engelse ploeg is niet bang om tijdens de komende interlands van het veld te stappen wanneer zij te maken krijgen met racisme. Zo zeggen enkele spelers van de ploeg van Gareth Southgate. Bulgarije, de tegenstander van Engeland aankomende maandag, kreeg al een straf vanwege racistische uitingen van de supporters. Bij de wedstrijd tegen Bulgarije is het stadion al gedeeltelijk leeg. De UEFA heeft een straf uitgesproken voor eerder racistisch gedrag van de toeschouwers in Bulgarije. Engeland-aanvoerder Harry Kane was in aanloop naar de twee EK-kwalificatiewedstrijden heel duidelijk over racisme. "Als één van ons zich daardoor ongelukkig voelt, stappen we allemaal van het veld af", zei hij op de persconferentie van de Engelse ploeg.

Ook Chelsea-spits Tammy Abraham neemt een duidelijk standpunt in en steunt zijn aanvoerder. "Harry Kane heeft al gezegd dat als het voorkomt, we met ze allen van het veld afgaan. Wij besluiten of we op het veld blijven of niet. Niemand wil dit soort dingen in het voetbal", citeert The Guardian Abraham. "Racisme heeft effect op het hele team en niet per se op één persoon. We zijn een team. Wij willen dat de wereld weet dat wij niet achter deze domme actie staan."

Abraham kreeg in het verleden als eens te maken met racisme, dat was voornamelijk via zijn sociale mediakanalen. "Ik probeer er zo goed mogelijk mee om te gaan. Ik blijf weg van Twitter en breng gewoon tijd door met mijn teamgenoten", besluit de 22-jarige aanvaller.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 14 oktober 2019

  2. zondag 13 oktober 2019