Openhartige Messi: "Ik dacht aan een vertrek bij Barcelona"

Openhartige Messi: "Ik dacht aan een vertrek bij Barcelona"

9 oktober 2019 – Lionel Messi dacht tussen 2013 en 2014 aan een vertrek bij FC Barcelona, de Argentijn kende toen problemen met de Spaanse belastingdienst en was 'moe en gefrustreerd'. Inmiddels loopt die zaak niet meer en hoopt de superster zijn carrière bij de Catalaanse club af te kunnen sluiten."Er zijn momenten geweest dat ik zo moe en gefrustreerd was door de opeenstapeling van een aantal dingen. Vooral de problemen met de belastingdienst waren frustrerend. Ik heb verschillende keren gehad, vooral in 2013 en 2014, dat ik dacht aan een vertrek", zei Messi in gesprek met de Catalaanse radiozender RAC1. "Het was moeilijk voor mij en mijn gezin. Ik heb nooit een officieel bod gekregen van een andere club, omdat iedereen dacht dat ik bij Barça wilde blijven."

In 2016 kwam er een einde aan de belasting-soap van Messi en bereikte hij een akkoord met de Spaanse fiscus. De Argentijn betaalde een boete van twee miljoen en kreeg net als zijn vader een celstraf van 21 maanden, die hij uiteindelijk niet hoefde uit te zitten. Inmiddels denkt de nummer tien van de Spaanse grootmacht niet meer aan een vertrek en hoopt hij nog lang in Barcelona te blijven. "Mijn idee was altijd om bij Barça te blijven. Dat is vandaag nog steeds zo." 

Neymar-geruchten
In het interview blikt de aanvaller ook nog terug op de geruchten rondom een vertrek van oud-ploeggenoot Neymar. "Neymar is een van de beste van de wereld en ik praat nog vaak met hem. Er waren mensen binnen Barça die niet wilden dat hij terugkwam, vanwege de manier waarop hij ons had verlaten. Ik dacht dat hij naar Real Madrid zou gaan. Ik verwachtte dat Florentino (Perez, red.) iets zou doen om hem naar Madrid te halen." Tot een transfer kwam het uiteindelijk niet en daarom speelt Neymar nog altijd voor PSG in Frankrijk.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 8 augustus 2020

  2. vrijdag 7 augustus 2020