Kluivert over Oranje: "Ik denk dat ik er wel klaar voor ben"

Kluivert over Oranje: "Ik denk dat ik er wel klaar voor ben"

9 oktober 2019 – Het belangrijkste doel van Justin Kluivert dit seizoen is om met het grote Oranje mee te gaan naar het EK van 2020. De aanvaller zat de vorige interlandperiode nog bij de selectie van Ronald Koeman, maar ditmaal moet hij het doen met een plek bij Jong Oranje. Kluivert zelf denkt dat hij wel klaar is voor het Nederlands elftal en hoopt zo snel mogelijk weer aan te sluiten bij de grote mannen. "Het is altijd lekker om terug te zijn in Nederland. Ik ben blij om hier te zijn", zei Kluivert tegenover Veronica. Tijdens de vorige interlandperiode zat de aanvaller van AS Roma nog bij het grote Oranje, toen verving hij de geblesseerde Steven Bergwijn. "Het is even switchen als je weer bij Jong Oranje aansluit. Hier ben ik een van de spelers die de andere jongens moet helpen, terwijl ik bij het Nederlands elftal een jongeling ben."

De vleugelaanvaller vindt het niet erg om zich bij Jong Oranje te melden, maar hij heeft wel een duidelijk doel voor ogen. "Ik wil naar het EK, dat is mijn grootste doel. De beste gaan mee en ik strijd mee. Ik hoop zo snel mogelijk weer aan te sluiten bij Oranje. Ik ga elke dag mijn stinkende best doen, zowel hier als bij mijn club. Op mijn positie zijn veel goede spelers, maar ik denk dat ik er wel klaar voor ben."

Aankomende vrijdag speelt Jong Oranje thuis tegen Jong Portugal, hierna reist het af naar Noorwegen voor de volgende EK-kwalificatiewedstrijd op dinsdag tegen de leeftijdsgenoten uit Noorwegen. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 25 januari 2021

  2. zondag 24 januari 2021