Ajax onder 19 mist straks minimaal negen (!) spelers

Ajax onder 19 mist straks minimaal negen (!) spelers

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

9 oktober 2019 – Ajax onder 19 ondervindt straks hevige hinder van het WK onder 17 in Brazilië. Trainer John Heitinga moet negen - misschien zelfs twaalf - jeugdinternationals afstaan aan de Nederlandse ploeg, dat op 20 oktober bijeen komt. Dat zijn de gevolgen van het beleid waarmee spelers doorschuift naar hogere elftallen. Gedurende de voorbereiding en het wereldkampioenschap (26 oktober tot en met 17 november) zelf speelt Ajax onder 19 de twee ontmoetingen met Chelsea in de Youth League en wachten de competitieduels met Almere City en NEC.

Heitinga kan ook geen beroep doen op oudere spelers die in hogere elftallen spelen. Zowel Ajax 1 als Jong Ajax wacht een druk programma. Hoofdopleidingen Said Ouaali onderstreept dat het WK belangrijk is voor de ontwikkeling van speler. Anderzijds zijn er hoofdbrekens. De Amsterdammers zijn genoodzaakt een beroep te doen op spelers uit Onder 17 met leeftijden van 17, 16 en 15 jaar.

Bekijk ook: de stand van zaken in de Youth League

"Het is best een puzzel, we hebben de uitdagingen met de KNVB besproken", zegt Ouaali in De Telegraaf. "De KNVB heeft de mogelijkheid gegeven om wedstrijden in de competitie te verplaatsen. Maar met het volle programma met beker-, competitie- en Youth Leaguewedstrijden was dat voor ons helaas niet mogelijk. Er is simpelweg geen ruimte voor."

Ajax onder 19 moet het de komende periode sowieso stellen zonder Calvin Raatsie (17), Naci Ünüvar (16), Sontje Hansen (17), Kenneth Taylor (17), Brian Brobbey (17), Youri Regeer, Devyne Rensch (16), Anass Salah-Eddine (17) en Steven van der Sloot (17). Donny Warmerdam (17), Max de Waal (17) en Jaymillo Pinas (17) staan op de reservelijst van KNVB-coach Peter van der Veen. Daarnaast kampt Neraysho Kasanwirjo (17) met een blessure.

gerelateerd