De Ligt: "Kantelmoment was wedstrijd tegen Atlético"

De Ligt: "Kantelmoment was wedstrijd tegen Atlético"

9 oktober 2019 – In zijn beginperiode bij Juventus ervoer Matthijs de Ligt dat vertrouwen cruciaal is voor een speler. Meer dan ooit komen zijn prestaties onder een vergrootglas te liggen. "Een kantelmoment was de wedstrijd tegen Atlético Madrid in de Champions League", zegt de oud-Ajacied.Volgens De Ligt lag zijn focus in de eerste weken te veel op geen fouten maken. "Dit gevoel had ik één keer eerder, maar dat was maar heel kort. Dat was na mijn debuut in Oranje, uit tegen Bulgarije", vertelt hij in het Algemeen Dagblad. "Maar toen kwam ik terug bij Ajax en kwam Peter Bosz direct naar me toe. Hij zei: 'Luister, Matthijs, je doet het geweldig. Je moet vooral blijven spelen zoals je altijd doet. Dan ben je de beste.' Daarin hielp hij me wel."

Nu is de Golden Boy meer op zichzelf aangewezen. "Dat is wel een heel goede les geweest. Een kantelmoment was de wedstrijd tegen Atlético Madrid in de Champions League. Na dat duel heb ik voor mezelf een bepaalde knoop doorgehakt: dit was niet de speler die ik was, die ik ben. Ik ga vanaf nu gewoon spelen met vertrouwen, zoals ik altijd deed. Dat gaat het misschien maar eens fout, maar dan was ik wel mezelf."

Sindsdien ziet De Ligt een stijgende lijn. "Ik sta hier nu ook bij Oranje met een ander gevoel dan vorige maand. Na de vorige interlandperiode heb ik zes duels met Juventus gespeeld, waarbij er volgens mij wel vijf goed tot prima waren."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 9 augustus 2020

  2. zaterdag 8 augustus 2020