Wiegman telt zegeningen na winst: "Zakelijke overwinning"

8 oktober 2019, 23:48

Voor Sarina Wiegman zijn er weinig hoofdbrekens in de EK-kwalificatie tot dusver. Nederland won de vier duels allemaal en heeft al een straatlengte voorsprong op de achtervolgers. Coach Wiegman is tevreden met de 2-0 winst op Rusland van dinsdag.

Helemaal perfect was het spel van het gehavende Oranje niet, maar Wiegman vond Oranje beter dan tegen Slovenië (2-4 winst). "Er gingen wel wat dingen fout", sprak de coach na de wedstrijd. "Maar als je twee keer scoort en de nul houdt, denk ik dat je mag spreken van een zakelijke overwinning."

Nederland had vaker willen scoren, maar zag dat Rusland weinig zin had in spektakel. "Het maakt het er niet makkelijker op als een tegenstander zich helemaal ingraaft", weet Wiegman. "Maar als de tegenstander niet de intentie heeft om wat verder vooruit te spelen, dan gaan wij geen risico nemen." Ten opzichte van de wedstrijd tegen de Sloveense vrouwen had Oranje de zaken beter op orde. "Het was scherper en beter georganiseerd. Deze tegenstander was ook van een heel ander niveau."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen