Van Dijk: "Het kriebelt, ik ben heel blij als we het halen"

8 oktober 2019, 21:39   Bijgewerkt: 8 oktober 2019, 21:47

Na twee gemiste eindtoernooien op rij, staan de spelers van het Nederlands elftal te popelen om er volgend jaar op het EK wel bij te zijn. In de komende twee belangrijke EK-kwalificatiewedstrijden wil Virgil van Dijk met zijn team grote stappen zetten.

Donderdag wacht de ontmoeting tegen een directe concurrent. "Noord-Ierland in De Kuip is natuurlijk een prachtig affiche en we voetballen in een vol huis", zegt Van Dijk tegen Voetbal International. "Maar ik ken het Noord-Ierse team en dat wordt echt geen makkie. Ik weet waar hun spelers voetballen, ik ken hun tactiek. Geloof me dat dit team gevaarlijker is dan iedereen op voorhand denkt."

Nu Oranje twee keer op rij afwezig was op een eindtoernooi, wil het team van Ronald Koeman er in 2020 wel bij zijn. "Nu kriebelt het wel. Ik zou heel blij zijn als we ons plaatsen. Je speelt je interlands tenslotte om op die eindronden te kunnen staan", weet Van Dijk. De captain weet dat het halen van het EK een verplichting is gezien de kwaliteiten. "Ik heb vaker gezegd dat we er de kwaliteiten voor hebben, qua spelersgroep en ook qua staf en begeleiding. Dit Nederlands elftal hoort er gewoon bij te zijn. Nu we zo op de goede weg zijn, moeten we het maar afmaken ook en hopen op een heel mooie zomer volgend jaar."

Na de wedstrijd tegen Noord-Ierland speelt Oranje zondag tegen Wit-Rusland (uit).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen