Van Nistelrooij looft Malen: "Ontwikkeling is spectaculair"

9 oktober 2019, 08:04

De stormachtige ontwikkeling van Donyell Malen bij PSV wordt met argusogen gevolgd door Ruud van Nistelrooij. De 43-jarige coach van PSV Onder 19 is van mening dat de jonge aanvaller uitstekend bezig is.

Malen is topscorer van de Eredivisie en kwam onlangs tegen Duitsland bij zijn debuut in Oranje ook direct tot scoren. Het gaat hard met de spits, weet Van Nistelrooij. De oud-spits werkte als assistent van Mark van Bommel en als voormalig spitsentrainer nauw samen met Malen. "Hij heeft altijd een goede trap gehad, die heeft hij niet hoeven leren", zegt Van Nistelrooij tegen De Telegraaf. "Nu zet hij dat op het juiste moment om in goals. Bij het afwerken draait het ook om ervaring opdoen. Het weglopen, het vrijlopen, dat had hij al. Hij kwam vaak in de juiste positie. Dan was het kansen missen, kansen maken. Of net buitenspel staan. Nu loopt hij net goed, en valt álles tussen de palen. De ontwikkeling die hij dit seizoen doormaakt, ook qua rendement, is natuurlijk spectaculair."

Van Nistelrooij was zelf een doelpuntenmachine en kent de kwaliteiten van Malen. "Hij heeft zijn traptechniek, is natuurlijk technisch zeer begaafd én heeft snelheid. Die combinatie is wel bijzonder. Of in te schatten is hoe ver hij kan reiken? Als je ziet welke stappen hij nu heeft gemaakt, met zijn debuut voor het Nederlands elftal, staat hij aan het begin van een nieuwe uitdaging. En nu? Kun je dit vasthouden? Vaak gaat het over groeien, maar ik denk dat het voor hem belangrijk is dat hij dit een heel seizoen kan vasthouden. Er zal ook een keer een periode komen waarin het een paar weken niet lukt, maar dat soort processen kom je tegen als spits."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen