Xavi Simons blij met keuze voor PSG: "Al met eerste getraind"

8 oktober 2019, 20:12

In de transferzomer baarde het Nederlandse talent Xavi Simons opzien door FC Barcelona te verruilen voor Paris Saint-Germain. De zestienjarige middenvelder gold als een van de grote talenten bij Barcelona, maar koos toch voor Parijs. Spijt van die keuze heeft hij niet.

De middenvelder stelt tegenover de NOS dat hij zich goed kan ontwikkelen in Frankrijk. "Ik speel er in de onder 19. Met jongens die al negentien jaar zijn, ja", vertelt hij. "Dat was in het begin zwaar, omdat zij fysiek sterker zijn. Nu ben ik gewend en voel ik mij goed. En ik heb al een keer meegetraind met het eerste elftal. Daar was ik heel blij mee."

Simons staat al jaren te boek als toptalent en weet dat de verwachtingen hooggespannen zijn. "Veel ogen zijn op je gericht. Je moet gefocust zijn op wat je wil, dat is wat ik doe. Ik wil zo snel mogelijk doorstromen naar het eerste team", zegt de Nederlands jeugdinternational ambitieus. "Ik weet honderd procent zeker dat ik er nog niet ben, dat ik hard moet werken. In het voetbal kan er van alles gebeuren. Je kunt het halen en je kunt het niet halen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen