Kluivert: "Het is gewoon niet zo makkelijk als in Nederland"

8 oktober 2019, 19:17

Justin Kluivert is goed begonnen aan het nieuwe seizoen. De aanvaller van AS Roma had na zijn transfer van Ajax naar Italië wat aanpassingsproblemen, meer heeft inmiddels zijn draai gevonden. Hij zit door zijn goede spel bovendien bij Oranje.

Kluivert staat dit seizoen op twee goals voor Roma, waar hij inmiddels een vaste basisspeler is. Dat hij tijd nodig had om zich aan te passen, vindt hij niet gek. "Het is gewoon niet zo gemakkelijk als in de Eredivisie, althans voor mijn gevoel. Het scoren is bijvoorbeeld veel moeilijker. Je ziet bij teams dat iedereen in de ploeg wel goed is en iedereen in de ploeg verdedigt ook heel goed. Dus het is gewoon veel moeilijker om je momenten te hebben", zegt Kluivert tegen FOX Sports.

In zijn laatste seizoen bij Ajax scoorde hij tien goals in de Eredivisie. Dat aantal hoopt hij ook bij Roma aan te tikken. "Bij Ajax zou ik misschien per wedstrijd zes scoringskansen hebben en hier heb ik er misschien drie, dus die moet je dan benutten. Dat is dus wel wat anders."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen