Rijke loopbaan Schweinsteiger na zeventien jaar ten einde

8 oktober 2019, 16:43   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Bastian Schweinsteiger nadert het einde van zijn carrière als profvoetballer. De Duitser heeft dinsdag aangekondigd dat hij na dit seizoen stopt als profspeler. De inmiddels 35-jarige middenvelder staat nog onder contract bij Chicago Fire, maar die ploeg speelde afgelopen zondag de laatste competitiewedstrijd van deze voetbaljaargang. Dat betekent dat Schweinsteiger zijn laatste officiële wedstrijd heeft gespeeld.

Die club dient hij nu voor het derde seizoen op rij, maar verder zal de samenwerking dus niet komen. De middenveld acht de tijd rijp om niet meer als profspeler verder te gaan. De Duitser kan terugkijken op een rijke loopbaan, waarin hij in totaal 121 duels speelde voor de nationale ploeg van Duitsland. Hoogtepunt van zijn periode bij de nationale ploeg was het winnen van de wereldtitel in 2014.

De loopbaan van Schweinsteiger duurde zeventien jaar en voerde hem langs twee topclubs. Van 2002 tot 2015 maakte hij deel uit van de selectie van Bayern München en van 2015 tot 2017 speelde hij voor Manchester United. Met die club won hij de FA Cup en de League Cup. In Duitsland was hij met onder meer het winnen van de Champions League, de Duitse beker (zeven maal) en liefst acht landstitels een stuk succesvoller.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen