'AC Milan kiest voor Pioli als opvolger van Giampaolo'

8 oktober 2019, 11:31   Bijgewerkt: 8 oktober 2019, 19:49

AC Milan staat op het punt Stefano Pioli (foto) aan te stellen als nieuwe trainer. Betrouwbare berichten uit Italië bevestigen zijn komst. Milan zette aanvankelijk in op Luciano Spalletti, maar door zijn nog formele contract bij Internazionale bleek hij onhaalbaar. De gevallen Italiaanse topclub staat op het punt om afscheid te nemen van Marco Giampaolo.

Milan en Pioli ontmoeten elkaar vandaag (dinsdag) om de aanstelling verder in gang te zetten, meldt Gazzetta dello Sport. Volgens Sky Italia tekent de trainer vanmiddag al zijn contract bij de Rossoneri. De aankomende aanstelling is uiterst merkwaardig. Pioli volgde twee jaar geleden Frank de Boer op als trainer van Internazionale, maar maakte het seizoen ook niet af. De 53-jarige Italiaan kreeg ook Fiorentina niet aan de praat en werd hij in zijn tweede seizoen ontslagen.

Pioli gold voor Milan als plan B achter Spalletti, die het met Inter niet eens werd over de afwikkeling van zijn contract. Spalletti moest afgelopen zomer vertrekken, maar staat officieel nog wel op de loonlijst van de Nerazzurri. Inter wilde hem een salaris van zes maanden meegeven, Spalletti verlangt een jaarsalaris.

Lees ook: 'Milan kan Spalletti vergeten vanwege Inter-contract'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen