Spoorboekje: oefenduels en het succesverhaal van Noord-Ierland

Spoorboekje: oefenduels en het succesverhaal van Noord-Ierland

9 oktober 2019 – Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op woensdag 9 oktober.
Specials

Noord-Ierland: de teamspirit van succescoach Michael O'Neill
Noord-Ierland, het land van George Best en Will Grigg. De ene een icoon vanwege zijn prestaties op het veld, de andere vanwege zijn eigen lied. De opponent van Oranje was tot dusver een van de verrassingen in Groep C van de EK-kwalificatiereeks in Europa, maar gezien de recente prestaties onder bondscoach Michael O'Neill komt dat zeker niet helemaal uit de lucht vallen. Een blik op de Oranje-opponent. 

Wedstrijden

Duitsland – Argentinië (20.45 uur)
Voorafgaand aan het EK-kwalificatieduel met Estland van aankomende zondag oefent die Mannschaft tegen het Argentinië van Ajacied Nicolas Tagliafico. De Argentijnen moeten het zonder sterspeler Lionel Messi doen, hij is nog altijd geschorst vanwege zijn kritiek na de Copa América. Bij Duitsland zal Marc-André ter Stegen ieder geval onder lat staan. Er was de laatste tijd nogal wat discussie over de keepers in de nationale selectie. Joachim Löw geeft Ter Stegen de kans in het oefenduel, maar liet wel weten dat Manuel Neuer zijn nummer één is voor het EK in 2020. 

PSV – Waasland-Beveren
Tijdens de interlandperiode oefent PSV tegen Waasland-Beveren, de nummer veertien van België. De wedstrijd is een mooie gelegenheid voor spelers als Ryan Thomas en Ibrahim Afellay om aan hun fitheid te werken, beide spelers zijn op de weg terug van een blessure. Het duel wordt woensdag gespeeld, maar is voor het publiek niet toegankelijk. Matthias Verreth stapte afgelopen zomer nog van PSV over naar de Belgische club.

sc Heerenveen – Ajax (14.30 uur)
sc Heerenveen en Ajax maken van de mogelijkheid gebruik om tijdens de interlandperiode tegen elkaar te oefenen. De wedstrijd zal in het Abe Lenstra Stadion worden gespeeld en is vrij toegankelijk voor supporters: seizoenkaarthouders kunnen zelfs een meet-en-greet tegemoet zien. Voor de Amsterdammers een mooie kans om wat andere spelers aan het werk te zien. 

Voetbal op tv

20.45 uur: Duitsland - Argentinië, Ziggo Sport, live verslag van het oefenduel

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 14 oktober 2019

  2. zondag 13 oktober 2019