Dolberg: "Ondergrens in Ligue 1 ligt hoger dan in de Eredivisie"

Dolberg: "Ondergrens in Ligue 1 ligt hoger dan in de Eredivisie"

7 oktober 2019 – Kasper Dolberg geniet bij zijn nieuwe club OGC Nice. De Deense aanvaller scoorde twee keer in vijf wedstrijden en werd onlangs door fans van Les Aiglons verkozen tot Speler van de Maand. "Ik ben verliefd geworden op de club", aldus de spits.Dolberg noemt Nice een mooie plek om te wonen en is blij met zijn nieuwe werkgever. "De club is geweldig en er zijn hier veel goede spelers. Ik geloof dat we écht goed kunnen worden", zegt de spits tegenover Bold. "Natuurlijk moet ik wennen aan de nieuwe omgeving en de taal, maar het gevoel is heel goed."

In de slotfase van de transferperiode transfereerde Dolberg van Ajax naar Nice. "Het was geweldig om naar een nieuw land te gaan, hoewel het aanvankelijk hectisch was. Tot een week geleden verbleef ik in een hotel, maar ik ben heel blij met de verandering", gaat hij verder.

De Ligue 1 is ten opzichte van de Eredivisie een stapje omhoog, stelt de spits. "Ik ben naar een competitie gegaan die beter is dan de Nederlandse. Dat is duidelijk te zien. Er zijn hier meer goede spelers en men is hier atletischer, sneller en sterker." Het niveau in de Franse competitie ligt dicht bij elkaar, stelt Dolberg. "Bij Ajax kon je een slechte wedstrijd winnen en alsnog met 3-0 winnen. Dat gebeurt niet in de Ligue 1, want de ondergrens ligt hoger."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 20 september 2020

  2. zaterdag 19 september 2020