Huntelaar: "We zitten nog niet op het niveau van vorig seizoen"

7 oktober 2019, 20:37

Klaas-Jan Huntelaar loopt al wat jaartjes mee in de voetbalwereld. Door de jaren heen speelde hij in verschillende topteams. In gesprek met Ajax TV noemt hij de twee beste teams waarin hij speelde. Dat zijn het Nederlands elftal dat in 2010 de WK-finale bereikte en het Ajax van vorig seizoen.

De spits, die zondag scoorde tegen ADO Den Haag (0-2), zegt dat Ajax' prestaties van vorig seizoen bij veel mensen de ogen heeft geopend. "Veel mensen zijn positief. Dat zie je ook na een wedstrijd. Als je wint, zeggen mensen dat sneller dan de tijd ervoor. Dan zeggen ze: we hebben tegen het beste Ajax gespeeld. Of: een van de betere clubs in Europa", aldus de ervaren aanvaller.

Ajax werd vorig seizoen landskampioen, won de KNVB Beker en schopte het tot de halve finale van de Champions League. "Wat de beste ploeg is waarin ik heb gespeeld? Dat zijn verschillende. Ik denk 2010, met het Nederlands elftal. Dat was een goed team. Ajax van vorig jaar was ook goed. Dat zijn denk ik wel de twee beste."

Huntelaar stond in het verleden ook onder contract bij Real Madrid en AC Milan. Het Ajax van vorig seizoen is niet minder dan de topteams waarin de spits in het verleden speelde, denkt hij. "Ik denk dat het zeker gelijk, misschien wel een niveautje hoger was. Als team dan. Individueel hadden we bij Real zoveel kwaliteit, maar qua team was het minder goed op elkaar ingespeeld, meer los zand. Wedstrijden werden meer op individuele kwaliteit beslist. Vorig jaar stond er echt veel meer een team."

In het nieuwe seizoen is Ajax nog ongeslagen, maar Huntelaar denkt niet dat de Amsterdammers zo ver zijn als vorig seizoen. "Het voelt nog niet alsof we op het niveau zitten van vorig jaar. Ik denk dat in de Champions League Lille en Valencia hadden moeten scoren. Desalniettemin denk ik dat het twee terechte overwinningen waren, maar het kan nog wel een stukje beter."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen