De Ligt denkt niet dat hij hands maakte tegen Inter

7 oktober 2019, 19:42   Bijgewerkt: 7 oktober 2019, 22:22

Matthijs de Ligt veroorzaakte zondagavond een strafschop bij de Italiaanse kraker tussen Inter en Juventus (1-2) door de bal met zijn elleboog te beroeren. De centrale verdediger is echter van mening dat de scheidsrechter onterecht naar de penaltystip wees. "Ik heb beelden gezien vanuit een hoek waarbij ik de bal helemaal niet raak", aldus De Ligt tegen FOX Sports.

De verslaggever van FOX Sports wijst De Ligt erop dat vanuit een andere hoek wel leek alsof de verdediger hands maakte. "Dat geeft altijd een vertekend beeld. Het is maar net welk beeld de scheidsrechter te zien krijgt. Ik voelde de bal niet op mijn arm. Ik had het idee dat de bal tegen mijn zijkant aan kwam, daarom vroeg ik ook om de VAR. Blijkbaar beslist de scheidsrechter anders. Dan moet je de knop omzetten en weer verder gaan met de wedstrijd."

Na de wedstrijd van zondagavond werd de Golden Boy niet gespaard door de Italiaanse media. "Dat is helaas het leven van een verdediger", reageert De Ligt nuchter. "Je balanceert op zo'n dun koordje of je het goed of fout doet. Natuurlijk had ik liever geen penalty veroorzaakt, maar uiteindelijk winnen we daar en dat is het belangrijkste. Ik probeer elke dag te leren. Wedstrijden zoals tegen Inter zijn geweldige krachtmetingen voor mij. Dat zijn wedstrijden die je niet wekelijks meemaakt. Ik probeer daarvan te genieten en te leren van de fouten die ik maak."

De verdediger is al enige tijd basisspeler in Turijn en ondanks zijn iets mindere optreden tegen Inter, lijkt hij zijn draai te hebben gevonden. "Ik sta hier anders dan tijdens de vorige interlandbreak. Dat was één wedstrijd na de wedstrijd Napoli. Dat was voor mij persoonlijk niet echt lekker verlopen, ondanks de overwinning. Na Estland heb ik vijf wedstrijden gespeeld waarvan vijf goed tot prima, dus je kunt wel zeggen dat ik wat meer gewend ben. Maar het moet nog wel beter", blijft De Ligt kritisch.

Oranje

Na een kort nachtje meldde De Ligt zich maandag bij het Nederlands elftal, dat het donderdag in de EK-kwalificatie opneemt tegen Noord-Ierland. "Het is een concurrent in de groep, dus het is logisch dat het een belangrijke wedstrijd is. De laatste wedstrijden hebben we het goed gedaan. Duitsland was heel belangrijk en de overwinning op Estland ook. Zaak voor ons om de lijn door te trekken en ervoor zorgen dat we ook van Noord-Ierland winnen", besluit de verdediger.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen