Kritiek op Cillessen en De Ligt houdt Koeman niet bezig

7 oktober 2019, 17:17

Ronald Koeman ligt niet wakker van de kritiek die enkele van zijn internationals de voorbije tijd te verduren hebben gekregen. Zo noemde Wim Kieft onlangs Jasper Cillessen 'het probleem van het Nederlands elftal' en kreeg Matthijs de Ligt na zijn veroorzaakte penalty tegen Inter de wind van voren in Italiaanse media.

De bondscoach was niet blij met de vraag die hij kreeg over zijn eerste doelman, Cillessen, die volgens Kieft geen goede keeper is. "Het is allemaal niets bij het Nederlands elftal hé?", reageerde de bondscoach zichtbaar geïrriteerd tijdens de persconferentie. "Als ik moet antwoorden op alles wat kenners en niet-kenners op tv zeggen, dan kunnen we beter stoppen. Als iemand wat roept, moet ik dan meteen naar de speler en zeggen: 'dit is op tv gezegd'? Dat zijn zaken waar ik geen energie in steek."

De Ligt deed het de voorbije weken goed bij Juventus, maar maakte zondag een wat mindere indruk in de kraker tegen Inter. "In het verdedigen is het anders dan bij Ajax. Bonucci zei daar ook wat over. Het is voor hem anders dan met Allegri, meer zoneverdediging. Daarin heeft Matthijs tijd nodig. We praten over een speler die al zó goed is op zijn leeftijd. Het zou gek zijn als hij niet meer hoeft te leren."

"De vorige periode was er ook veel kritiek. Toen heeft hij ook prima wedstrijden met het Nederlands elftal gespeeld", ging hij verder. "Hij is slim en bijdehand genoeg om zowel bij Juventus als bij het Nederlands elftal op hoog niveau te kunnen spelen."

Lees ookKoeman geniet van luxeproblemen: "Het is alleen maar goed"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen