Wiegman: "Rusland de beste tegenstander uit de poule"

7 oktober 2019, 17:00   Bijgewerkt: 7 oktober 2019, 18:14

De Nederlandse vrouwen spelen dinsdagavond hun vierde wedstrijd in de EK-kwalificatie tegen Rusland. De Oranje Leeuwinnen staan zonder puntverlies bovenaan en bondscoach Sarina Wiegman denkt dat haar ploeg tegen 'de beste ploeg uit de poule' een grote stap kan zetten naar de groepswinst.

Slovenië belangrijke les

De Nederlandse vrouwen speelden afgelopen vrijdag al tegen Slovenië en wonnen toen door twee vrije trappen in de slotfase uiterst moeizaam met 2-4. Wiegman denkt dat haar ploeg belangrijke lessen heeft getrokken uit dit duel. "Allereerst het neerzetten van de organisatie. Die stond niet goed. Als je dat voor elkaar hebt ga je ook makkelijker voetballen", sprak de bondscoach op de persconferentie. "We hadden een slechte bezetting op het middenveld. We willen goed voetballen, maar afgelopen vrijdag is dat niet gelukt. We moeten niet gokken op individuele kwaliteiten.

Rusland

De 49-jarige coach verwacht dinsdagavond eenzelfde spelbeeld als tegen de Slovenen, al schat Wiegman de Russen wel hoger in. "Ik denk dat dit de beste tegenstander uit de poule is. Zij spelen nog meer fysiek en meer vanuit de lange bal. Als ze de tweede bal dan winnen, zijn ze ook best onvoorspelbaar. Voor ons is het vooral zaak om ons uit de drukte te spelen. Als je morgen wint dan zet je een hele grote stap richting de groepswinst. De verwachtingen zijn hoog, tegen Rusland is dat niet anders."

Omstandigheden

De wedstrijd wordt gespeeld in het Philips Stadion, onder het toeziend oog van ruim 22.000 supporters. Een extra steun denkt Wiegman. "De verschillen zijn groot afgelopen vrijdag waren de omstandigheden niet goed. We zijn blij dat we voor zoveel mensen mogen spelen en dat geeft toch een extra stimulans. Wij willen het publiek mooi voetbal laten zien. Maar het gaat uiteindelijk om winnnen, dat is het belangrijkste. Het liefste doen we dat met mooi voetbal, maar als dat niet kan moet het maar lelijk."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen