Olympique Lyon blijft in zwaar weer na late nederlaag in derby

Olympique Lyon blijft in zwaar weer na late nederlaag in derby

6 oktober 2019 – Memphis Depay meldt zich maandag met een fikse teleurstelling bij het Nederlands elftal. De aanvaller leed zondagavond met Olympique Lyon een pijnlijke nederlaag in de derby tegen Saint-Étienne (1-0), dat vrijdag trainer Ghislain Printant nog verving voor Claude Puel. In blessuretijd dompelde Robert Beric de aartsrivaal in diepe rouw.Behalve de prestige kon Lyon de punten ook erg goed gebruiken. Les Gones staan door een beter doelsaldo maar net boven de degradatieplaatsen. Een pijnlijke constatering, omdat Lyon dit seizoen een serieuze aanval wilde doen op de hegemonie van Paris Saint-Germain. Voorlopig is degradatievoetbal de realiteit bij Lyon.

Memphis kon daar zondagavond ook niets aan veranderen. Midweeks nam hij zijn dolende ploeg in de Champions League nog bij de hand, maar tegen Saint-Étienne lukte dat niet. Hij liet nog wel van zich spreken. Zo had de Oranje-international een penalty willen hebben voor een overtreding op hem in de zestien en schoot hij een vrije trap rakelings naast.

Ploeggenoten Houssem Aouar en Moussa Dembele waren in de tweede helft nog dichtbij een doelpunt. De treffer van Aouar werd afgekeurd wegens buitenspel en doelman Jessy Moulin lag in de weg bij Dembele. Lyon, waar Kenny Tete nog twintig minuten meespeelde, leek een punt over te houden aan de burenruzie. Maar in de slotfase ging het helemaal mis.

Eerst moest Lyon met tien man verder. Verdediger Leon Dubois raakte geblesseerd, maar trainer Sylvinho had al drie keer gewisseld. Saint-Étienne profiteerde optimaal van die overtalsituatie. In de extra tijd kopte Beric ongedekt raak en bleef Lyon met lege handen achter.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 20 september 2020

  2. zaterdag 19 september 2020