Zorgen United nemen verder toe dankzij assist Willems

Zorgen United nemen verder toe dankzij assist Willems

6 oktober 2019 – Manchester United ziet de onderste plaatsen steeds dichterbij komen. De ploeg van Ole Gunnar Solskjaer verloor zondagavond bij Newcastle United (1-0), tot aan vandaag de nummer voorlaatst. Op aangeven van Jetro Willems maakte de negentienjarige debutant Matthew Longstaff het enige doelpunt.United liet donderdag in de Europa League tegen AZ een slechte indruk achter. Al het hele seizoen is dat het geval. Op St. James' Park toonde de Engelse recordkampioen geen verbetering. United stuitte telkens op de compacte defensie van Newcastle. Het ontbeerde de ploeg aan creativiteit om kansen te creëren. Harry Maguire kreeg op slag van rust de grootste mogelijkhed. De duurste verdediger ter wereld had een corner bij de tweede paal voor het inkoppen, maar hij werkte naast.

In de tweede helft waren er wel wat meer kansjes voor United. Zonder dat het spel noemenswaardig veranderde. Newcastle bleef er een paar keer gevaarlijk uitkomen. Een van die uitbraken werd de bezoekers fataal. Circa twintig minuten voor tijd kwam Willems linksback mee naar voren. De oud-PSV'er werd gevonden en met een mooie actie bediende hij Longstaff, die met een droge knal doeltreffend uithaalde.

Solskjaer liet in de laatste minuten Tahith Chong invallen. De Noor hoopte dat de negentienjarige Nederlander nog iets kon forceren, maar United creëerde geen enkele serieuze kans. Door het verlies nemen de problemen van United steeds serieuzere vormen aan. Het verschil met de onderste plaatsen is slechts twee punten.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 14 oktober 2019

  2. zondag 13 oktober 2019