AZ na Manchester United ook gelijk tegen Willem II

AZ na Manchester United ook gelijk tegen Willem II

6 oktober 2019 – Na het knappe gelijkspel tegen Manchester United heeft AZ zondag in de competitie ook een remise geboekt tegen Willem II (1-1). Teun Koopmeiners maakte de 0-1 uit een terecht gegeven penalty. Willem II deed in eerste helft meteen wat terug via een mooi doelpunt van Mats Köhlert. De Tilburgers misten in de slotfase nog een strafschop. Bij AZ werd Myron Boadu aan het einde van de wedstrijd met een rode kaart van het veld gestuurd.AZ-trainer Arne Slot kon vandaag geen beroep doen op Albert Gudmundsson. Het enkelkwetsuur van de IJslander was erger dan men vooraf had gedacht. Hij kreeg de kans in de wedstrijd tegen Heracles Almelo, maar moest zich binnen een half uur al laten vervangen wegens enkelklachten. Het lijkt erop dat de rechtsbuiten de komende weken niet terug te vinden is op de voetbalvelden. Dit leidde tot teleurstelling bij Slot, want Gudmundsson klopte de laatste weken op de deur.

AZ begon sterk aan de wedstrijd op de natte grasmat in Tilburg. In minuut 22 kreeg de ploeg uit Alkmaar een penalty, nadat Dries Saddiki zijn tegenstander meenam in zijn sliding. Aanvoerder Koopmeiners ging achter de bal staan en schoot de bal koeltjes in de rechterhoek. AZ ging nadrukkelijk opzoek naar de voorsprong, maar het was Willem II dat scoorde. Köhlert kreeg de bal voor zijn voeten na een mooie steekpass en slaagde erin om de Tilburgers op gelijke hoogte te brengen. Marco Bizot vertrok naar de verkeerde hoek en was kansloos. AZ kreeg voor rust nog enkele grote kansen om op voorsprong te komen, maar dit lukte niet.

In de tweede helft kwam AZ goed uit de startblokken, maar dit resulteerde niet in een goal. Naarmate de tweede helft vorderde kwam Willem II steeds beter in hun spel. Een geweldige vrije trap ging via de onderkant van de lat het doel uit. AZ kwam hier goed weg. De Alkmaarders mochten helemaal niet klagen toen Vangelis Pavlidis een penalty miste. De Griek schoot het buitenkansje hoog over. 

AZ eindigde het duel met tien man. Boadu kreeg twee keer geel - beide keren voor protesteren - en moest inrukken. Willem II wist echter niet van de overtalsituatie te profiteren. Door het gelijkspel ziet AZ koplopers Ajax en PSV twee punten uitlopen. Willem II gaat de interlandperiode in als nummer tien van de Eredivisie.

Opstellingen en beoordelingen:*

Willem II: Timon Wellenreuther 6.5; Freek Heerkens 6, Sebastian Holmen 6.5, Jordens Peters 6.5, Miquel Nelom 6; Dries Saddiki 6, Marious Vrousai 5.5 (45. Tresor Ndayishimiy 7), Pol Llonch 6.5; Ché Nunnely 7, Vangelis Pavlidis 6, Mats Köhlert 6.5 (89. Bart Nieuwkoop)

AZ: Marco Bizot 7; Jonas Svensson 6.5 ( 82. Ferdy Druiijff), Ron Vlaar 6  (63. Pantelis Hatzikdiakos 6) Stijn Wuytens 6.5, Owen Wijndal 6; Fredrik Midtsjo 6.5, Dani de Wit 6 (63. Yukinari Sugawara 6) , Teun Koopmeiners 7.5; Calvin Stengs 6.5, Myron Boadu 6.5, Oussama Idrissi 7.

Man of the match: Teun Koopmeiners

*Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 18 november 2019

  2. zondag 17 november 2019