PSV draagt ruime overwinning tegen VVV-Venlo op aan Ihattaren

6 oktober 2019, 18:45   Bijgewerkt: 7 oktober 2019, 00:08

PSV heeft zondagmiddag afgerekend met VVV-Venlo (4-1). Na een gezapige eerste helft werd een stormachtige tien minuten VVV fataal. Donyell Malen (2x), Denzel Dumfries en Steven Bergwijn verzorgden de doelpunten voor PSV, terwijl Tobias Pachonik voor VVV nog wat terug kon doen. Voorafgaand aan de wedstrijd was er een minuut stilte, aangezien Mohammed Ihattaren het trieste bericht had ontvangen dat zijn vader is overleden na een lang ziekbed. Ihattaren was dan ook niet van de partij.

Voor de eerste keer dat PSV echt door de gele muur wist te breken moeten we naar minuut 35. Een afgeslagen voorzet van Ritsu Doan kwam voor de voeten van Denzel Dumfries, maar hij zag zijn schot geblokt worden. In de nastoot kon een mislukte poging van Erick Gutierrez net niet worden binnengegleden bij de tweede paal. Vlak voor rust was er nog een mogelijkheid voor Steven Bergwijn die knap wegdraaide bij zijn tegenstander, maar Nils Röseler verwerkte dat schot tot een corner.

Het antwoord van VVV liet vervolgens ook niet lang op zich wachten. Een kwartier voor tijd zorgde Tobias Pachonik, die een uitstekende wedstrijd speelde, met een prachtige volley voor een eretreffer. Uiteindelijk besliste Donyell Malen met de buitenkant van de voet de wedstrijd door na aangeven van Bergwijn de 4-1 binnen te schieten. Dat betekent dat PSV ook na deze speelronde is terug te vinden op de tweede plek. VVV Venlo zakt af naar plek dertien.

Opstellingen en beoordelingen*:

PSV: Robbin Ruiter 6, Michal Sadilek 6, Daniel Schwaab 6, Nick Viergever 6,5, Denzel Dumfries 6,5, Pablo Rosario 6, Erick Guitierrez 6 (Ryan Thomas -), Steven Bergwijn 7,5, Ritsu Doan 6 (Kostas Mitroglou -), Bruma 5,5 (Cody Gakpo 6), Donyell Malen 7.

VVV-Venlo: Thorsten Kirschbaum 5, Roel Janssen 5,5, Nils Röseler 6,5, Steffen Schäfer 6, Tobias Pachonik 7, Evert Linthorst 5, Lee Cattermole 5 (Richard Neudecker -), Danny Post 6, John Yeboah 6,5 (Jerome Sinclair 6), Haji Wright 5,5 (Elia Soriano -), Peter van Ooijen 5,5.

Man of the match: Steven Bergwijn

*Spelers moeten tenminste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.