Kluivert van waarde voor AS Roma, Atalanta spoelt kater weg

6 oktober 2019, 17:10   Bijgewerkt: 6 oktober 2019, 17:19

Justin Kluivert heeft met AS Roma zondagmiddag een gelijkspel geboekt tegen Cagliari (1-1). Beter verging het Atalanta Bergamo, waar Marten de Roon negentig minuten meespeelde en Hans Hateboer de hele wedstrijd op de bank zat. Atalanta won met 3-1 van Lecce. Bij Bologna keerde trainer Sinisa Mihajlovic op de bank, de Serviër kampt van leukemie, waaraan hij behandeld wordt.

AS Roma - Cagliari 1-1

Kluivert bewees bij zijn achtste basisplaats van dit seizoen zijn waarde. zij het met een portie fortuin. Een voorzet van de oud-Ajacied werd door Luca Ceppitelli in het eigen doel gewerkt. Daarmee kwam Roma na een half uur op gelijke hoogte. Joao Pedro had eerder vanaf de penaltystip de score geopend. Ondanks mogelijkheden wist Roma vervolgens niet te winnen van Cagliari. In extra tijd werd nog een Romeins doelpunt afgekeurd.

Atalanta - Lecce 3-1

Atalanta spoelde de Champions League-kater weg met een ruime overwinning op Lecce. De huidige nummer twee van Italië - Juventus en Napoli komen zondag nog in actie - ging dinsdag in blessuretijd nog onderuit tegen Shakhtar. Voor Lecce was Atalanta een maatje te groot. Daarin speelde Robin Gosens een hoofdrol. Hij bereidde de 1-0 van Duvan Zapata voor door de opbouw van Lecce te verstoren. Zelf maakte de oud-speler van Heracles Almelo de 3-0 voor Atalanta. Tussendoor nam Papu Gomez de 2-0 voor zijn rekening. Fabio Lucioni maakte nog een eretreffer voor de bezoekers.

Bologna - Lazio 2-2

Jerdy Schouten deed als invaller ruim een kwartier mee bij Bologna. Stefano Denswil bleef op de bank zitten, de geblesseerde Mitchell Dijks zat op de tribune. Beide teams hielden elkaar in evenwicht en eindigden ook met tien man. Ladislav Krejci en Rodrigo Palacio scoorden voor de thuisploeg. Ciro Immobile maakte beide treffers van Lazio. Lucas Leiva (Lazio) en later Gary Medel (Bologna) werden in de tweede helft van het veld gestuurd.