Ten Hag tevreden na zakelijke overwinning van Ajax op ADO

6 oktober 2019, 14:33

Ajax-trainer Erik ten Hag was tevreden met de overwinning die Ajax zondagmiddag boekte op bezoek bij ADO Den Haag. Hoewel de Amsterdammers in de tweede helft ver weg zakten, zag de oefenmeester goede dingen in de Hofstad. "We kunnen tevreden zijn. Het was een goede, zakelijke overwinning", analyseerde hij.

Tegenover FOX Sports ging de coach in op de zege, die volgens hem tot stand kwam zonder heel frivool te spelen. "Al heb ik in de eerste helft een paar mooie aanvallen gezien. Bij rust moet het verschil al zijn gemaakt", vond Ten Hag, die onder andere Hakim Ziyech en Quincy Promes samen een hele grote kans zag missen. "Maar je zag bij die optie wel dat ze elkaar de bal gunnen. Dat zit in dit team, mooi om te zien. Al was het in dit geval misschien beter om zelf te schieten, dat weet ik niet."

Dat Ajax nog wel wat effectiever had mogen zijn, erkende Ten Hag ook. "Dat is niet onbelangrijk in het voetbal, dan wordt de wedstrijd in de tweede helft vele malen gemakkelijker", dacht hij. Bovendien zou een tegentreffer dan in de slotfase ook niet direct paniek veroorzaken.

"Dan kun je in de eindfase nog een keer een aanbrander hebben", knikte Ten Hag, die Ajax in de tweede helft zag wegzakken. "Het had aan beide kanten scherper moeten zijn van onze kant. Maar de wedstrijd zat op slot. Met David Neres hebben we extra snelheid gebracht, mooi dat dat zich heeft uitbetaald."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen