Ten Hag kiest vanwege mentaliteit en aanvalsplan voor Huntelaar

6 oktober 2019, 12:05

Erik ten Hag kiest in Den Haag in de spits voor Klaas-Jan Huntelaar omdat hij verwacht veel op de helft van de tegenstander te spelen. Met The Hunter wil de coach snel de verdediging van de thuisploeg slechten. "Hier gelden geen excuses: het ligt altijd aan jezelf of je goed speelt of niet", aldus de coach.

Dat zei hij over de moeilijke omstandigheden van ondere andere het kunstgas, hevige regenval en het feit dat er geen uitsupporters welkom zijn in de Hofstad. "Die houding moet altijd in de groep zitten", doelt hij op het feit dat Ajax scherp moet zijn. "Je moet er gelijk staan, het initiatief grijpen. ADO valt dit seizoen wat tegen en Ajax komt op bezoek. Dan halen ze alles uit de kast."

Ook dat is, naast het feit dat Ten Hag verwacht veel op ADO's helft te spelen, een reden om Huntelaar op te stellen. "Hij kent de mentaliteit om hier te winnen", aldus de oefenmeester. "Hij heeft ervaring met de omstandigheden." Met Huntelaar in de spits hoopt de coach snel te scoren in Den Haag. "Als we scherper zijn in de box en snel scoren, zet je het naar je hand. Dat zag je tegen Valencia ook."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen