Vlap blijft bij Anderlecht-plan en vindt Kompany hoofdcoach

6 oktober 2019, 09:13   Bijgewerkt: 6 oktober 2019, 11:14

Michel Vlap is ondanks de rampzalige seizoensstart van Anderlecht niet in paniek. De middenvelder won vrijdagavond voor het eerst weer eens met de Belgische topclub, dat desondanks nog altijd op dertiende plaats staat in de Jupiler Pro League. "Binnen in de club blijven we rustig en focussen we ons op het plan en hoe we het gaan uitvoeren."

Dat zei Vlap tegenover Omrop Fryslân. "Ditmaal hebben we de punten wel gekregen", doelde hij op de zege op Charleroi. Het was de tweede overwinning van het seizoen. "De druk is er zeker, maar Anderlecht is ook echt een warme club. We zijn nog nergens en hebben dit seizoen nog niks bereikt, maar we moeten zorgen dat we hiermee doorgaan." 

Door alle onrust werd donderdag Frank Vercauteren toegevoegd aan de technische staf, waarin verder ook Simon Davies zit. "We hebben een hele grote stafgroep, maar Vincent (Kompany, red.) is diegene die voor ons als spelers de trainer is en vertelt hoe we gaan spelen. Maar we hebben heel veel mensen in de staf die ons gaan helpen, dat is prima."

Over zijn eigen rol is Vlap heel helder. Na zijn uitstekende begin, viel de middenvelder – net als heel Anderlecht – terug. "Ik wilde te veel doen en vergat wat ik goed kan: voetballen. Ik moest niet alleen rennen, vliegen, draven. En het is een grote club, er is veel concurrentie. Dan staat er iemand anders op mijn plek. Maar die flow van het begin wil ik terugbrengen en daar ben ik met Vincent veel mee bezig", aldus de Fries, die tegen Charleroi weer bijna negentig minuten meedeed.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen