Heerenveen boekt dankzij Van Bergen tegen PEC eerste thuiszege

5 oktober 2019, 22:44

PEC Zwolle is er niet in geslaagd om te ontsnappen uit de gevarenzone van de Eredivisie. De ploeg van John Stegeman kwam in de blessuretijd van de eerste helft op achterstand tegen sc Heerenveen en wekte in de daaropvolgende drie kwartier geen moment de indruk daar iets aan te kunnen doen. Heerenveen daarentegen boekte dankzij de – met wat toeval tot stand gekomen – treffer van Mitchell van Bergen zijn eerste thuiszege van het seizoen en meldt zich voorlopig in het linkerrijtje: 1-0.

Zowel Johnny Hansen als John Stegeman zag geen reden om de basisopstelling te wijzigen ten opzichte van de voorgaande wedstrijd. Die continuïteit deed Heerenveen het beste: de thuisploeg was tijdens het eerste half uur de baas en liet – onder aanvoering van Joey Veerman – zeer behoorlijk positiespel zien. Alleen de eindpass was steeds onzorgvuldig, waardoor er geen grote kansen ontstonden.

In de loop van de eerste helft – nadat de geblesseerde Gustavo Hamer werd vervangen door debutant Destan Bajselmani – wist PEC zich aan de Friese druk te ontworstelen. Dennis Johnsen kreeg de eerste mogelijkheid van de wedstrijd, maar de Noor schoot over. In de blessuretijd brak Heerenveen bij toeval alsnog de ban. Jens Odgaard was tot twee keer toe de meest fortuinlijke in duel met Darryl Lachman en stuurde Mitchell van Bergen de zestien in: 1-0.

Na rust zakte de amusementswaarde. Heerenveen hoefde met de voorsprong op zak niet meer zo nodig en PEC kon in offensief opzicht weinig uitrichten. Lucas Woudenberg kreeg na ruim een uur weer een kans, maar zijn schot ging via de handschoenen van Xavier Mous en de buitenkant van de paal naast.

In de slotfase kwam het duel weer enigszins tot leven. PEC moest naar voren en Heerenveen kreeg enkele prima kansen om de wedstrijd voortijdig te beslissen. Chidera Ejuke, Ibrahim Dresevic en Sven Botman toonden zich niet koelbloedig genoeg, maar het publiek in het Abe Lenstra Stadion mocht voor het eerst dit seizoen een thuiszege vieren. Heerenveen klimt naar plek 9, terwijl PEC één punt boven de degradatiestreep blijft staan.

De Friezen vervolgen de competitie met een lastige uitwedstrijd: AZ zal op zaterdag 19 oktober de tegenstander zijn in Den Haag. PEC speelt een dag later in eigen huis de degradatiekraker tegen ADO Den Haag.

Opstellingen en beoordelingen*

SC Heerenveen: Warner Hahn 5.5; Sherel Floranus 7, Ibrahim Dresevic 6, Sven Botman 6.5, Lucas Woudenberg 7; Rodney Kongolo 5.5 (62. Alen Halilovic 6.5), Hicham Faik 7, Joey Veerman 7.5; Mitchell van Bergen 6 (86. Hamdi Akujobi -), Jens Odgaard 5 (90. Daniel Høegh -), Chidera Ejuke 5

PEC Zwolle: Xavier Mous 7; Gustavo Hamer 6 (32. Destan Bajselmani 7), Darryl Lachman 6.5, Sam Kersten 6, Sai van Wermeskerken 5; Mustafa Saymak 4.5 (57. Rick Dekker 6), Lennart Thy 5.5, Pelle Clement 6.5; Iliass Bel Hassani 4 (75. Vito van Crooy -), Reza Ghoochannejhad 5, Dennis Johnsen 4.5

Man of the match: Joey Veerman

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen