Blunderende Paes schenkt Vitesse punten tegen Utrecht

Blunderende Paes schenkt Vitesse punten tegen Utrecht

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

5 oktober 2019 – Vitesse heeft zaterdag een zwaarbevochten zege geboekt op FC Utrecht. In de wedstrijd, waarin de gedachten uitgingen naar de veel te vroeg overleden Theo Bos, kwam Vitesse al vroeg op voorsprong door Max Clark. Nog voor rust kwam Utrecht langszij via Adam Maher, en in de tweede helft leek het slechts een kwestie van tijd voordat Utrecht de 1-2 zou maken. Toen Vitesse even op kwam zetten, was het echter de ploeg van Leonid Slutsky die door een enorme blunder van Utrecht-keeper Maarten Paes op een 2-1 voorsprong kwam, die het niet meer uit handen gaf.

Er stond vandaag een bijzondere wedstrijd op het programma. Niet alleen omdat directe concurrenten, die beiden vorige week met tien man wisten te winnen, het tegen elkaar opnamen, maar vooral omdat deze wedstrijd in het teken stond van 'Mister Vitesse', oftewel Theo Bos. De man met nummer 4, die vele wedstrijden speelde voor Vitesse en ook als coach vaak langs de lijn stond, overleed in 2013 aan alvleesklierkanker. Vanwege deze reden speelde de thuisploeg eenmalig met KWF Kankerbestrijding als shirtsponsor.

De wedstrijd kon dan ook pas echt beginnen na de vierde minuut, waarin een oorverdovend applaus voor de veel te vroeg overleden Bos van de tribunes neerdaalde. Vitesse leek hier kracht uit te putten, en scoorde al vrij snel het eerste doelpunt. Nadat Maher mocht aanleggen voor een hoekschop, kwam linksback Max Clark goed inlopen en kopte hij de bal over de duikende Maarten Paes goed binnen.

Daarna hield de thuisploeg op een erbarmelijk veld de teugels redelijk in handen. Hoewel FC Utrecht enkele grote kansen kreeg (Gyrano Kerk, Sander van de Streek), leken de Arnhemmers hier weinig van onder de indruk. De ploeg van Leonid Slutsky kwam op het middenveld makkelijk onder de druk van de Domstedelingen vandaan, en maakte het op hun beurt de ploeg van John van den Brom in balbezit erg lastig, door fel te zijn in de duels. Het kwam echter weinig tot grote kansen, omdat Bryan Linssen wegens iets te harde hoge ballen niet in stelling kon worden gebracht.

Toen oud-Utrechter Oussama Tannane na een onfortuinlijk duel met Gyrano Kerk met een brancard van het veld af moest (overigens onder begeleiding van gefluit van Utrecht-supporters), was het evenwicht al langzaam aan het verschuiven naar de Utrecht-zijde. Hoewel een doelpunt nog niet in de lucht hing, viel deze wel; Adam Maher kreeg de bal na een corner fortuinlijk voor zijn voeten en haalde hard uit. Omdat er nog veel Utrecht-spelers in het strafschopgebied stonden, had Vitesse-keeper Remko Pasveer weinig zicht op de bal, en stond hij aan de grond genageld. Daarna bleven de Domstedelingen sterker, maar er was in de eerste helft te weinig tijd om nog tot een voorsprong te komen.

De tweede helft trokken de Utrechters de lijn van de eerste helft door; ze speelden sterk en waren veelvuldig met veel man op de helft van Vitesse te vinden. Vaak ontbrak het echter in nauwkeurigheid in de passing, en naast opnieuw een kopkans voor van de Streek vielen er bar weinig kansen te noteren. Vitesse kwam in deze fase nauwelijks van de eigen helft. Na twintig minuten in de tweede helft besloot de ploeg opnieuw aan te zetten, en terwijl Utrecht (te) weinig creëerde en Pasveer nauwelijks in de problemen had gebracht, werd Paes al snel opgezadeld met een zeer groot probleem; hij werd de schlemiel van de avond. Doelpuntenmaker Max Clark loste een mislukt schot, en hoewel Tim Matavz zijn kleine teen er nog tegenaan kon zetten, leek het schot voor de jonge keeper zeker houdbaar. Hij liet de bal echter onder zijn eigen benen doorrollen, waardoor FC Utrecht opnieuw op zoek moest naar de gelijkmaker.

Het duurde even voordat de Rood-Witten hersteld waren van de schok, maar na enkele minuten trokken ze weer als vanouds richting het doel van Pasveer. Dit keer werden de Domstedelingen gevaarlijker en raakte de Vitesse-verdediging ietwat in paniek. Linssen had hier iets aan kunnen doen door Paes in een 1-op-1-situatie te verschalken, maar omdat de Utrecht-keeper nu wel bij de les was, bleef de wedstrijd tot de laatste minuut spannend. Vitesse brak echter niet meer, en won deze wedstrijd, waardoor het tenminste voor even gelijk staat met de twee koplopers, Ajax en PSV.

Opstellingen en beoordelingen:
Vitesse: Remko Pasveer 6,5; Max Clark 6,5, Armando Obispo 6,5, Danilho Doekhi 6, Eli Dasa 6,5; Bryan Linssen 6, Riechedly Bazoer 6 (87. Thomas Buitink -), Oussama Tannane 5,5 (36. Navarone Foor 5), Matus Bero 6; Tim Matavz 5,5, Nouha Dicko 6, (69. Jay-Roy Grot 6).
FC Utrecht: Maarten Paes 5; Mark van der Maarel 6,5, Justin Hoogma 5,5, Willem Janssen 6, Sean Klaiber 5; Simon Gustafson 6, Adam Maher 6,5, Bart Ramselaar 6,5 (70. Urby Emanuelson 5,5), Sander van de Streek 5; Issah Abass 5,5 (46. Jean-Christophe Bahebeck 5,5), Gyrano Kerk 6.
Man of the match: Remko Pasveer
*: speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Reacties

gerelateerd