FC Groningen boekt simpele zege op zeer zwak RKC

4 oktober 2019, 21:58   Bijgewerkt: 4 oktober 2019, 22:09

RKC Waalwijk heeft vrijdagavond opnieuw een nederlaag geleden op bezoek bij FC Groningen. In een uiterst matige wedstrijd waren de Groningers, die ook niet best speelden, met 3-0 te sterk voor de ploeg van Fred Grim. De ploeg uit Waalwijk kreeg in de eerste helft nog de beste kansen, maar speelde hierna opnieuw een verloren wedstrijd en maakte in de tweede helft geen enkele aanspraak op een resultaat. Mike te Wierik, Charlison Benschop en Gabriel Gudmundsson maakten de treffers aan de kant van de thuisploeg.

RKC verloor vorige week met 1-2 van Vitesse, ondanks dat het ruim veertig minuten met een man meer speelde. Dit betekende de slechtste seizoenstart ooit voor RKC.  Ook FC Groningen kent een moeizame start, het verloor vier van de laatste vijf wedstrijden. Positief was wel dat Kaj Sierhuis en Samir Memisevic terug keerden in de wedstrijdselectie van de Trots van het Noorden. Beide spelers maakten hun rentree na blessureleed.

In de tweede helft viel er weinig te genieten. Groningen vond alles wel best en koesterde de 2-0 voorsprong meer dan dat het op zoek ging naar een derde treffer. RKC wilde wel op zoek naar de aansluitingstreffer, maar had simpelweg te weinig stootkracht om de stugge Groningse defensie te doen wankelen. Een kwartier voor tijd kreeg Hrustic nog een hele grote kans op een derde goal, maar vanuit een kansrijke positie schoot de middenvelder huizenhoog over. Die derde goal zou er alsnog komen. Invaller Gabriel Gudmundsson schoot een corner in een keer tegen de touwen en maakte een einde aan alle Brabantse illusies.

FC Groningen klimt door de overwinning in ieder geval voor één dag naar plek twaalf. De ploeg van Danny Buijs speelde niet best, maar daar zal hij maling aan hebben aangezien de club de punten wel kon gebruiken. RKC lijkt een kansloos seizoen te spelen en blijven troosteloos onderaan met één punt uit negen duels.

Opstellingen en beoordelingen*:

FC Groningen: Sergio Padt 7; Bart van Hintum 6, Ko Itakura 6, Mike te Wierik 6,5, Deyovaiso Zeefuik 7,5; Azor Matusiwa 5,5, Ahmed El Messaoudi 6, Mo El Hankouri 5, Ajdin Hrustic 6 (74. Romano Postema -); Pascal Lundqvist 6 (66. Gabriel Gudmundsson 6), Charlison Benschop 6 (86. Daniel van Kaam -)

RKC Waalwijk: Etienne Vaessen 5, Jurien Gaari 5,5, Hannes Delcroix 5, Henrico Drost 4,5(46. Said Bakari 5), Hans Mulder 4,5, Anas Tahiri 5 (61. Sylla Sow 5), Stijn Spierings 4, Daan Rienstra 4, Stanley Elbers 4, Clint Leemans 5, Dylan Vente 4

Man of the match: Deyovaiso Zeefuik

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling