Van Hooijdonk schiet NAC in kletsnat Breda naar periodetitel

4 oktober 2019, 21:58   Bijgewerkt: 4 oktober 2019, 23:24

NAC Breda heeft zich verzekerd van de eerste periodetitel in de Eerste Divisie. De Kleine Klassieker tegen NEC moest gewonnen worden, maar leek lange tijd op een 0-0 af te stevenen: Sydney van Hooijdonk stond echter op in de slotfase en kroonde zich alsnog tot de held van Breda. SC Cambuur walste in eigen huis over Excelsior heen en stond voor rust al op een 3-0 voorsprong: de ploeg van Henk de Jong had het Bronzen Kampioensschild een uur lang virtueel in handen, maar moet de eretitel alsnog aan NAC laten.

NAC Breda - NEC 1-0.

De Kleine Klassieker tussen NAC en NEC kwam moeizaam op gang in de stromende Bredase regen. Van Hooijdonk leek de eerste goal van de wedstrijd binnen te frommelen, maar doelman Mattijs Branderhorst redde op miraculeuze wijze. Het publiek in het Rat Verlegh Stadion moest zich verder vooral vermaken met Luka Ilic, die eerst de cornervlag ondersteboven liep en daarna een stoel wegsmeet nadat hij achter de reclameborden was beland.

NAC wist dat het moest forceren, met het oog op de ontwikkelingen in Leeuwarden, en de wedstrijd ontbrandde volledig. Van Hooijdonk schoot een vrije trap tegen de lat, Mounir El Allouchi scoorde uit de rebound, maar de arbitrage had buitenspel gezien. Direct daarna raakte Jonathan Okita de paal namens NEC. Even later schoot Mart Dijkstra via de lat over, kort nadat Van Hooijdonk het Rat Verlegh Stadion in vervoering had gebracht met een schuiver van afstand: 1-0.

De Graafschap - Almere City 0-0.

De Graafschap had de handen vol aan Almere City en de toeschouwers op De Vijverberg zagen hachelijke momenten voor beide doelen. Hidde Jurjus moest meerdere malen reddend optreden en voorkwam treffers van Nick Venema en Mees Kaandorp. Aan de andere kant kreeg Stef Nijland de beste kansen, maar de routinier raakte eerst de lat en kwam later niet verder dan een slap rollertje.

Na rust nam De Graafschap het heft stevig in handen, maar gescoord werd er niet meer. Javier Vet stuitte op doelman Joshua Smits, die ook Mohamed Hamdaoui en Branco van den Boomen van scoren afhield. Shayon Harrison kreeg nog dé kans om Almere City naar een uitzege te schieten, maar gescoord werd er niet meer. Het puntenverlies van De Graafschap was niet meer van belang voor de strijd om de periodetitel, maar De Superboeren raken wel achterop in de kampioensrace met NAC.

SC Cambuur - Excelsior: 4-0.

Excelsior stond voorafgaand aan het onderlinge treffen één plek lager dan Cambuur, maar werd tijdens de eerste helft volledig overklast. Alessandro Damen voorkwam een half dozijn aan goals, maar was kansloos op een krul van Jamie Jacobs, een intikker van Jordy van Deelen en een kopbal van Ragnar Oratmangoen: 3-0 bij rust.

De zege van Cambuur kwam niet meer in gevaar: in de slotfase counterde het zelfs nog naar 4-0 via Jarchinio Antonia. Die treffer telde echter alleen nog maar voor de statistieken. De Leeuwarders lagen lange tijd op pole position, maar sluiten de periode af op een tweede plaats achter NAC.

Jong Ajax - FC Eindhoven: 6-0.

In de schaduw van de top-vier streden Jong Ajax en FC Eindhoven – de nummers vijf en zes bij het begin van de voetbalavond – om de aansluiting bij de topploegen. Jong Ajax maakte in de blessuretijd van de eerste helft het verschil. Nadat Perr Schuurs de 1-0 van Lassina Traoré inleidde, kreeg Joey Sleegers dé kans om de stand gelijk te trekken. Zijn penalty werd echter gestopt door Dominik Kotarski. Vervolgens ging het helemaal mis voor de gasten: Bart Biemans maakte een eigen doelpunt en Noa Lang zorgde met een schot in de korte hoek voor 3-0.

FC Eindhoven zag sterretjes en de meest scorende ploeg van de Keuken Kampioen Divisie werkte verder aan zijn doelsaldo. Jurgen Ekkelenkamp schoof de 4-0 binnen, Schuurs benutte een vrije trap en Ryan Gravenberch tekende binnen het uur al voor nummer zes. Een nog grotere afstraffing bleef Ernie Brandts en de zijnen echter bespaard.

Overige uitslagen:

Jong PSV - FC Volendam: 3-1.

FC Den Bosch - TOP Oss: 4-0.

FC Dordrecht - Jong FC Utrecht: 2-5.

Go Ahead Eagles - Jong AZ: 1-1.

Telstar - Roda JC: 1-2.

Helmond Sport - MVV: 3-1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen