Roord op middenveld bij Oranje Leeuwinnen tegen Slovenië

4 oktober 2019, 18:45

De Oranje Leeuwinnen spelen vrijdagavond hun derde EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Slovenië. Jill Roord zal in deze wedstrijd op het middenveld beginnen en vervangt de geblesseerde Jackie Groenen. Hierdoor is er op de linksbuitenpositie een plekje vrij voor Renate Jansen.

Bondscoach Sarina Wiegman moest in de aanloop naar het duel met Slovenie flink puzzelen. Naast Groenen zijn ook Lieke Martens, Kika van Es, Shanice van de Sanden en Stefanie van der Gragt niet inzetbaar vanwege blessures. Roord speelde de afgelopen twee interlands nog als linksbuiten, maar zakt nu een linie terug. Zij vormt samen met Sherida Spitse en Daniëlle van de Donk het middenveld. Jansen begint op de oude plek van Roord en vormt samen met Vivianne Miedema en Lineth Beerensteyn het aanvalstrio.

In de verdediging is er op de linksbackpositie plek voor Merel van Dongen. Bloodworth stond tegen Turkije nog op die positie, maar neemt centraal achterin de positie van Van der Gragt in. Zij speelt naast Anouk Dekker. Desiree van Lunteren staat rechtsback. Atlético Madrid-keepster Sari van Veenendaal staat zoals gebruikelijk in het doel.

De Oranje Leeuwinnen behaalden in twee wedstrijden zes punten en staan bovenaan in de groep. Slovenië staat na twee wedstrijden op drie punten. Nederland en Slovenië trappen om 19.00 uur af in het Fazanerija Stadion in Murska Sobota.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen